Παρακάτω είναι μία από τις συνταγές της θρακιώτισσας γιαγιάς. Μερικές φορές αυτό το πιάτο σερβίρεται από μόνο του, άλλες φορές συνοδεύεται με ψητό κοτόπουλο. Μπορώ ακόμα να το φανταστώ στο πιάτο να το σερβίρουν στη μέση του τραπεζιού!
Συστατικά:
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
1 κεφάλι λάχανο, τεμαχισμένο
450gr κονσέρβα ντομάτας, ψιλοκομμένες
3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
1 φλιτζάνι ρύζι
1/2 φλιτζάνι σταφίδες
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένα λευκά αμύγδαλα
1/4 φλιτζάνι κουκουνάρι
Αλάτι και πιπέρι 

Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι τα κρεμμύδια να είναι ημιδιαφανή.
Προσθέστε το λάχανο και συνεχίστε να σοτάρετε, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσει το λάχανο, περίπου πέντε λεπτά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και το ζωμό και ανακατεύουμε. Φέρτε τα σε βρασμό.
Προσθέστε το ρύζι, τις σταφίδες, τα αμύγδαλα, τα κουκουνάρια και το αλάτι και το πιπέρι.
Ανακατέψτε και αφήστε το να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφηθεί το υγρό και να μαγειρευτεί το ρύζι. Βεβαιωθείτε ότι το ρύζι δεν θα στεγνώσει.
Τοποθετήστε σε ένα μπολ σερβιρίσματος, ανακατέψτε, και στη συνέχεια, σερβίρετε.

sweetalmondtree.blogspot.com

Προηγούμενο άρθροΤο Αγριογούρουνο Στιφάδο της Γιώτας
Επόμενο άρθροΖυμαρικά με λουκάνικα και τυρί ροκφόρ