Συστατικά
Για τη ζύμη
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι αλάτι
Μία πρέζα ζάχαρη
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​άνηθο
2/3 φλιτζάνι νερό
1/3 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Επικάλυψη
2 κύπελλα μαγειρεμένα μπρόκολα
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 τεμαχισμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
5 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα μέντας
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​άνηθο
Αλάτι και πιπέρι 
1 κουτ. ξύσμα λεμονιού
Ελαιόλαδο για γαρνιτούρα

Οδηγίες
Τοποθετήστε όλα τα συστατικά για τη ζύμη στο μπολ ενός ηλεκτρικού μίξερ εξοπλισμένο με ένα γάντζο ζύμης και ζυμώστε σε μεσαία ταχύτητα για περίπου 10 λεπτά, ή μέχρι να σχηματιστεί μια ομαλή, εύκαμπτη ζύμη. Σχηματίστε τη ζύμη σε μια σφαίρα και τοποθετήστε την σε ένα καθαρό, λαδωμένο μπολ. Καλύψτε με το πλαστικό περιτύλιγμα και αφήστε το σε ένα θερμό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί , περίπου μία ώρα.
Κόψτε τα μπουκέτα μπρόκολου και χτυπήστε τα μαζί με τη φέτα και το ελαιόλαδο σε έναν μπλέντερ. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολ και ανακατέψτε όλα τα υπόλοιπα συστατικά.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 170C.
Λιπάνετε στρογγυλό ταψί / 20 ή 25 cm 
Ανοίξτε τη ζύμη για να ταιριάζει στην διάμετρο του ταψιού. Ψήστε τη ζύμη για περίπου 10 λεπτά, μέχρι ελαφρώς να σφίξει και μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα.
Βγάλτε από το φούρνο Βουρτσίστε από πανω με ελαιόλαδο και απλώστε το μείγμα μπρόκολο-φέτα. Τοποθετήστε στο φούρνο και ψήνετε για περίπου 15 λεπτά ή έως ότου η επικάλυψη και η ζύμη ψηθεί καλά. Αφαιρέστε, αφηστε να κρυωσει, κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Προηγούμενο άρθροΣαλάτα Φασολιών….πολύ γευστική
Επόμενο άρθροΠίτα Βλάχικη με 45 φύλλα…Πλισσέτα ή Διπλοσύτα