Κεκάκια με σοκολάτα και καρύδα

 

Συστατικά
Για τα κέικ
1 κούπα βούτυρο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
Ξύσμα από 1 καλά πλημμένο πορτοκάλι
3 αυγά (χτυπημένα)
1 ¾ φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
½ φλιτζάνι γάλα

Για το γλάσο
3 ½ φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
¼ φλιτζάνι κακάο σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο
½ φλιτζάνι βραστό νερό

Για την Διακόσμηση
2 φλιτζάνια αποξηραμένη καρύδα
Ξύσμα από 2 πλημμένα πορτοκάλια

Προετοιμασία

1. Για τα κέικ: ζεστάνετε το φούρνο στους 180 ° C (ανεμιστήρας 160 °). Βουτυρώστε ένα ταψί 20cm x 30cm και στρώστε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
2. Χτυπάτε μαζί το βούτυρο, τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού σε ένα μπολ μέχρι να αφτατέψουν. Σταδιακά ρίξτε και χτυπήστε τα αυγά μέχρι να αναμειχθούν.
3. Ανακατέψτε το μισό αλεύρι με το μισό γάλα. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο αλεύρι και γάλα μέχρι να συνδυαστούν.

4. Βάλτε με το κουτάλι στο ταψί και ισιώστε από πάνω. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να βγει μία οδοντογλυφίδα καθαρή από το κέντρο. Αφήστε να κρύωσει στο φούρνο για 10 λεπτά, και στη συνέχεια τοποθετήστε το εκτός για να κρυώσει εντελώς.
5. Για το γλάσο: Κοσκινίστε τη ζάχαρη άχνη και το κακάο σε ένα μπολ, ρίξτε το βούτυρο και το νερό και χτυπήστε το μέχρι να να γίνει λείο το μείγμα.
6. Κόψτε το κέικ σε 15 κομμάτια, και ανακατέψτε σε ένα μπολ μαζί την καρύδα και το ξύσμα πορτοκάλι.
7. Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, βουτύστε τα κεκάκια στο γλασο. Τινάξτε την περίσσεια, και στη συνέχεια, ανακατέψτε το μέσα στην καρύδα και το πορτοκάλι. Τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο στεγνώσουν.
Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα κέικ, το γλάσο και την καρύδα και αφήστε τα.

 

ΠΗΓΗ: eatsmarter.com

Προηγούμενο άρθροΤέλεια πιτάκια με φύλλο κρούστας και…σοκολάτα !
Επόμενο άρθροΚέικ αλάδωτο γευστικό !!