Κρουασανάκια φτιαγμένα με σπιτικό φύλλο σφολιάτας & γέμιση τυριού

Συστατικά

470 γρ. αλεύρι
95 ml νερό
170 ml γάλα
50 ml φυτικό λάδι
20 γρ. ζάχαρη
10 γρ. μαγιά
1 αυγό
5 γρ. αλάτι
150 γρ. βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση

Ξεκινάμε παίρνοντας ένα μπολ και ρίχνουμε το νερό, το γάλα, το λάδι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά. Στην συνέχεια, προσθέτουμε το ασπράδι, το αλάτι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά και το αλεύρι. Ζυμώνουμε κάνοντας μία μαλακή ζύμη.

Έπειτα, σκεπάζουμε το μπολ με την ζύμη, με μαγειρική μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη περίπου 30 λεπτά για να φουσκώσει η ζύμη.

Αφού είναι έτοιμη η ζύμη μας, την παίρνουμε και τη χωρίζουμε σε δέκα μπαλάκια, με τα οποία ανοίγουμε δέκα φύλλα στο μέγεθος μικρού πιάτου.

Έπειτα, παίρνουμε τα πέντε φύλλα και τοποθετούμε το πρώτο φύλλο στο πιάτο. Το αλείφουμε με βούτυρο

και βάζουμε από πάνω του το δεύτερο φύλλο και βουτυρώνουμε ξανά. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να φτάσουμε στο πέμπτο φύλλο το οποίο δεν βουτυρώνουμε.

Τέλος, τυλίγουμε το πιάτο με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα.

Σε άλλο πιάτο επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα 5 φύλλα.

Βγάζουμε το πρώτο πιάτο από το ψυγείο και παίρνουμε τα φύλλα και τα ανοίγουμε σε ένα μεγάλο φύλλο.

Χωρίζουμε το φύλλο αρχικά σε 4 μέρη και στη συνέχεια κάθε μέρος σε πέντε.

Βάζουμε στη εξωτερική πλευρά κάθε τριγώνου που έχει σχηματισθεί τριμμένο τυρί και ρολάρουμε.

Τοποθετούμε τα κρουασανάκια σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόχαρτο και τέλος, αλείφουμε με κρόκο αυγού

και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 25 λεπτά.

Τα υπέροχα κρουασανάκια μας είναι έτοιμα! ~ Καλή επιτυχία! ~

Subscribe to recipe’s youtube channel here

Προηγούμενο άρθροΜπακλαβού ,Παραδοσιακό Γλυκό Μυτιλήνης
Επόμενο άρθροΚέικ Αμυγδάλου η ευκολότερη συνταγή και την επόμενη μέρα ακόμα πιο νόστιμο!