Λαζάνια κοτόπουλου με λευκή σάλτσα

Υλικά

Γέμιση κοτόπουλου:
2 κουταλιές λάδι
Ψιλοκομμένα 2 κρεμμύδια
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
½ kg κοτόπουλο (κιμά)
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
½ φλιτζάνι κέτσαπ ντομάτας
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλιά της σούπας Κόκκινο τσίλι θρυμματισμένο
1 κουταλιά της σούπας Μαύρο πιπέρι θρυμματισμένο
1 κουταλιά της σούπας Αποξηραμένη ρίγανη
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
½ φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου (ή νερό)
1 φλιτζάνι πιπεριά ψιλοκομμένο
Λευκή σάλτσα:
2 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 & ½ φλιτζάνι γάλα
½ κουταλάκι του γλυκού ή για να δοκιμάσετε αλάτι
1 κουταλιά της σούπας σκόνη λευκού πιπεριού

Εκτέλεση

Συναρμολόγηση:
Ασπρή σάλτσα – 12 βρασμένα λαζανια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας –
Γέμιση κοτόπουλου – Ασπρή σάλτσα – Τυρί τσένταρ 1 φλιτζάνι ή όσο απαιτείται –
Τυρί μοτσαρέλα 1 φλιτζάνι ή όσο απαιτείται – Αποξηραμένη ρίγανη για πασπαλισμα

Βήμα 1
Για Γέμιση Κοτόπουλου: – Σε τηγάνι, προσθέστε λάδι και κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) και σκόρδο (ψιλοκομμένο), σοτάρετε για 1-2 λεπτά.
Βήμα 2
Προσθέστε κιμά κοτόπουλου και σοτάρετε μέχρι να αλλάξει χρώμα το κιμά.
Βήμα 3
Προσθέστε ντομάτες (ψιλοκομμένες), κέτσαπ ντομάτας και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 4
Προσθέστε αλάτι, θρυμματισμένο κόκκινο τσίλι, θρυμματισμένο μαύρο πιπέρι, αποξηραμένη ρίγανη, πάστα ντομάτας και
κοτόπουλο ή νερό, μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά.
Βήμα 5
Προσθέστε πιπεριά, ανακατέψτε και αφήστε το στην άκρη.
Βήμα 6
Για λευκή σάλτσα: Σε τηγάνι, προσθέστε βούτυρο και αφήστε το να λιώσει, προσθέστε αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 7
Προσθέστε σταδιακά γάλα και ανακατεύετε και ανακατεύετε συνεχώς.
Βήμα 8
Προσθέστε αλάτι και λευκό πιπέρι και μαγειρέψτε μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Βήμα 9
Για Συναρμολόγηση: – Λιπαίνετε το ταψί με λάδι ή βούτυρο, απλώστε λευκή σάλτσα, καλύψτε το με φύλλα λαζάνια, προσθέστε γέμιση κοτόπουλου και στη συνέχεια ρίξτε ξανά λευκή σάλτσα, πασπαλίστε τυρί τσένταρ και τυρί μοτσαρέλα.

Βήμα 10
Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία.
Βήμα 11
Ψεκάστε τυρί τσένταρ, τυρί μοτσαρέλα και αποξηραμένη ρίγανη.
Βήμα 12
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά στους 180 C ή μέχρι το τυρί να ροδίσει.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΠίτα κοτόπουλου με σπανάκι
Επόμενο άρθροΓεμιστές Μελιτζάνες με Κιμά, οι οποίες αποδείχθηκαν πολύ νόστιμες