Συστατικά

  • 10 φέτες μπέικον
  • 3 φλιτζάνια ψωμί σε κυβάκια
  • 3 κολοκυθάκια κομμένα σε μισοφέγγαρα
  • 10 μεγάλα αυγά
  • 1 φλ. γιαούρτι
  • 1 φλ. γάλα
  • 2 κ. σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4 κ. γλυκού πιπέρι
  • 1 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
Τρόπος μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
  • Σε ένα πυρίμαχο τηγάνι σε μέτρια φωτιά ψήσε το μπέικον για πέντε λεπτά την κάθε πλευρά και αφαίρεσέ το.
  • Θρυμμάτισε το μπέικον σε κομματάκια και ξαναβάλ’ το στο τηγάνι.
  • Πρόσθεσε το ψωμί και τα κολοκυθάκια και ανακάτεψε καλά.
  • Σε ένα μπολ χτύπησε τα αυγά και έπειτα πρόσθεσε το γιαούρτι, το γάλα, τη μουστάρδα, το αλατοπίπερο και μισή από την παρμεζάνα.
  • Ρίξε το μείγμα πάνω από τα υπόλοιπα υλικά στο τηγάνι και πασπάλισε με το υπόλοιπο τυρί.
  • Βάλε το πυρίμαχο τηγάνι στο φούρνο και ψήσε για περίπου 10 λεπτά.
  • Άφησε τη φριτάτα να “σταθεί” για πέντε λεπτά και σέρβιρε όσο είναι ζεστή.

TLIFE

Προηγούμενο άρθροΑυγά ψημένα μέσα σε ντομάτες
Επόμενο άρθροΤηγανιά με πατάτες και σκόρδο