Υπέροχο, μαμαδίστικο λεμονάτο μοσχαράκι με κριθαράκι

Συστατικά

  • 1 κιλό άπαχο μοσχαράκι κομμένο σε μπουκιές
  • 500 γρ κριθαράκι ψιλό
  • 5 κ.σ ξύδι
  • ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κ.σ μουστάρδα πικάντικη
  • αλάτι, πιπέρι
  • 150 ml λευκό κρασί (προαιρετικά)
  • θυμάρι
  • 2 λεμόνια χυμό και ξύσμα (προτιμήστε βιολογικά και ακέρωτα )

Οδηγίες

1 Βάζουμε το μοσχαράκι σε ένα μπολ και το ραντίζουμε με αρκετό ξύδι. Αφήνουμε για 10 λεπτά ή περισσότερο αν έχετε χρόνο
2 Τοποθετούμε ελαιόλαδο στον πάτο μιας πλατιάς κατσαρόλας
3 Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και περνάμε το σκόρδο από την πρέσα
4 Ξεπλένουμε το κρέας, το σκουπίζουμε καλά με απορροφητικό χαρτί και το τοποθετούμε μέσα στην κατσαρόλα
5 Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα να λαδωθούν καλά όλα τα κομμάτια
6 Ανάβουμε το μάτι στη μέγιστη θερμοκρασία (9) και ξεκινάμε να σοτάρουμε το κρέας
7 Αφού έχει σοταριστεί αρκετά, περίπου 3-4 λεπτά, προσθέτουμε το κρεμμύδι, μετά από 2-3 λεπτά το σκόρδο και μετά από 1 λεπτό σβήνουμε με κρασί
8 Αφήνουμε να εξατμιστεί το κρασί και προσθέτουμε τη μουστάρδα, βραστό νερό και σκεπάζουμε
9 Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμηλώνουμε το μάτι στο 7 και μαγειρεύουμε για μια ώρα
10 Περίπου στα 40 λεπτά προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, το ξύσμα από τα λεμόνια και κοιτάμε αν χρειάζεται βραστό νερό
11 Εν τω μεταξύ βράζουμε σε άλλη κατσαρόλα το ζυμαρικό με το οποίο θα συνοδεύσουμε το φαγητό μας
Credit to
Προηγούμενο άρθροΜια απόλαυση χωρίς τύψεις: Κέικ γιαουρτιού με λεμόνι…
Επόμενο άρθροΣοπαπίγια…πολύ εύκολο γλυκάκι