Συστατικά

Κάτω στρώμα
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι συν 1 κουταλιά βούτυρο (δηλ. 9 κουταλιές της σούπας)
1/2 φλιτζάνι ζάχαρης άχνη
Πάνω στρώμα
4 αυγά
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν πάουντερ
1/2 κουταλακι αλάτι
1/4 φλιτζάνι φρέσκο ​​χυμό λεμονιού (χυμός περίπου 1 λεμονιού)
ξύσμα 1 λεμονιού
Επικάλυψη
1/8 φλιτζάνι ζάχαρη σε σκόνη

Οδηγίες
Κάτω στρώμα
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Το βούτυρο πρέπει να είναι σφιχτό και ελαφρώς κρύο.
Ανακατέψτε το βούτυρο, το αλεύρι και τη ζάχαρη σε σκόνη έως ότου ανακατευτεί καλά και η ζύμη μοιάζει υγρή, είναι δηλαδή σαν χοντρα ψίχουλα.
Ρίξτε το σε ένα ταψί 20x 30 και πατήστε το σταθερά στην βάση του ταψιού.
Ψήστε για 20-25 λεπτά έως ότου η κρούστα είναι ελαφρώς καφέ.

Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει
Πάνω στρώμα
Ανακατέψτε τα αυγά, τη ζάχαρη, το μπεικιν, το αλάτι, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα μέχρι να αναμειχθεί καλά. Θα είναι λίγο αφρώδες.
Το ρίχνουμε πάνω από το κρύο κάτω στρώμα που φτιάξαμε παραπάνω.
Επιστρέψτε στο φούρνο και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά ή έως ότου το αγγίξετε, και δεν εμφανίζεται αποτύπωμα.
Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει

Επικάλυψη
Πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη.

Κόψτε ίσα τετράγωνα και σερβίρετε.

Σημειώσεις συνταγής
Σε αντίθεση με την εικόνα μου, η άχνη ζάχαρης θα πρέπει να είναι απλά ένα πέρασμα, δηλαδή να είναι λίγη άχνη ζάχαρης. Χρησιμοποιήστε ένα κόσκινο.

 

Προηγούμενο άρθροΨητά Λαχανικά…για αποτοξίνωση
Επόμενο άρθροΠανακότα με Philadelphia…δια χειρός Αλέξανδρου Παπανδρέου