Λεμονόπιτα χωρίς Αλεύρι

H Λεμονόπιτα χωρίς Αλεύρι είναι μια αφράτη και γευστική επιλογή για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα γλυκό χωρίς τύψεις! Η Λεμονόπιτα χωρίς αλεύρι είναι ιδανική για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη, αλλά και για όσους απλά θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό. Λεμονόπιτα χωρίς αλεύρι: Μια γευστική και υγιεινή επιλογή για κάθε περίσταση!

Συστατικά

Για το κέικ:
1 φλιτζάνι 200g ζάχαρη
200 γραμμάρια άλατiσμένο βουτύρου, μαλακό
4 μεγάλα αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
2 κουταλιές της σούπας ξύσμα λεμόνι
1 κουταλιά χυμό λεμονιού 
2 ½ φλιτζάνια 250 g αμυγδάλου καλά χτυπημένο στο μπλεντερ
1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ
¼ κγ αλάτι κουταλάκι ου γλυκού
Για το γλάσο:
1 ¼ φλυτζάνια (163g)  ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού 
Ξύσμα λεμονιού

Οδηγίες

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180C ή 160C στο αέρα. Στρώστε μία αποσπασμένη φόρμα 20 εκ με χαρτί ψησίματος.
Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί μέχρι να γίνει μαλακιά κρέμα, στη συνέχεια προσθέτουμε τους κρόκους, ένα την φορά και χτυπάμε μέχρι να συνδυαστούν πλήρως στο μείγμα. Προσθέστε τη βανίλια, το ξύσμα και το χυμό και κτυπήσετε μέχρι να ενσωματωθούν.
Ανακατέψτε την σκόνη αμυγδάλου, το μπεικιν και το αλάτι μαζί και στη συνέχεια προσθέστε το μείγμα του βούτυρου με τα αυγά σε 3 δόσεις, αναμειγνύοντας ελαφρά μεταξύ κάθε προσθήκης.
Τώρα, χτυπήστε το ασπράδι αυγών καλά να γίνουν μαρέγκα. Προσθέστε το 1/3 της μαρεγκας στο μείγμα και ανακατέψτε. Προσθέστε τα τελευταία 2/3 σε 2 δόσεις, αλλά απλά ανακατέψτε με απαλές κινήσεις, μέχρι να αναμειχθούν καλά(3-4 ανακατέματα) και να κρατήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο αέρα στο μείγμα.
Ψήστε για περίπου 50 λεπτά μέχρι να ψηθεί και μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή από το κέντρο του κεικ.
Αφήστε να κρυώσει για μισή ώρα πριν την αφαιρέσετε από την φόρμα και αφήστε να κρυώσει εντελώς.
Για το γλάσο:

Ανακατέψτε το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη άχνη, στη συνέχεια ρίξτε πάνω από το κέικ. Πασπαλίστε με ξύσμα λεμονιού.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠολίτικο σιροπιαστό γλυκό
Επόμενο άρθροΚουλούρα Ξηρομερίτικη. Μία φανταστική παραδοσιακή Πίτα!