Λιγκουίνι με σάλτσα τόνου!

Τα υλικά είναι

1 κουτί λιγκουίνι,
1 κονσέρβα τόνο,
1 κρεμμύδι,
λίγο μαϊντανό,
2 κσ βούτυρο ή λάδι,
ελαιόλαδο και
σκόρδο λιωμένο.

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο θα αλλάξει ελαφρώς η γεύση.

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε να βράσει το νερό με μιση κουταλιά αλάτι και ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά και αφήνουμε να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Εγώ τα άφησα περίπου για 12 λεπτά μέχρι να είναι Al dente. Μετά στραγγίστε τα και αφήστε τα στην άκρη.
Σε μία άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο ή λάδι και το κρεμμύδι και σοτάρουμε, μετά προσθέτουμε το σκόρδο λιωμενο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε λίγα λεπτά ώστε να απελευθερωθούν όλα τα αρώματα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τον τόνο και τον ανακατεύουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
Ρίχνουμε λίγο νερό (1 ποτηρακι του κρασιου) και αφήνουμε να βράσει έως ότου εξατμιστεί τότε προσθέτουμε και το λάδι σε χαμηλή φωτιά και μαγειρεύουμε ώστε να γίνει μία σάλτσα.
Στο τέλος ρίχνουμε μέσα και τα μακαρόνια και τα ανακατεύουμε όλα μαζί και έχουμε ένα υπέροχο πιάτο ζυμαρικών

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΛάχανο με ρύζι και μοσχαρίσιο κιμά στο φούρνο
Επόμενο άρθροΣιροπιαστό κέικ με ινδοκάρυδο και γλάσο σοκολάτας….