Λιγκουίνι ολικής με κεφτεδάκια πολίτικα & σάλτσα φρέσκιας ντομάτας

Υλικά

500 γρ. λιγκουίνι ολικής

500 gr. κιμά μοσχαρίσιο
100 gr. πλιγούρι
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι δυόσμο
2 αυγά
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Κύμινο
Αλεύρι για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα:

500 γρ. ντομάτα, τριμμένη
200 ml νερό
60 ml λευκό κρασί
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά μια κατσαρόλα με νερό. Μόλις βράσει καλά, αλατίζουμε και προσθέτουμε τα λιγκουίνι βράζοντας τα 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία, ώστε να βγουν al dente.

Για τους κεφέδες
Βάζουμε το πλιγούρι να μουσκέψει σε 300 ml. ζεστό νερό για 15 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τον δυόσμο, πολτοποιούμε τα σκόρδα και τα προσθέτουμε στον κιμά.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε πολύ καλά τον κιμά!
Όσο ζυμώνουμε τον κιμά, αν το μείγμα είναι σφιχτό προσθέτουμε λίγο νερό.
Αφήνουμε 5 λεπτά να δέσουν τα υλικά.

Πλάθουμε κεφτέδες μετρίου μεγέθους, δεν τους δίνουμε στρογγυλό σχήμα αλλά τους πιέζουμε ελαφρά να γίνουν πλακέ.
Πασπαλίζουμε ελαφρά τους κεφτέδες με αλεύρι και βάζουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι να κάψει.
Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε καυτό ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά αρχικά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και μετά την χαμηλώνουμε λίγο για να ψηθούν και εσωτερικά.

Για τη σάλτσα:
Παράλληλα, τοποθετούμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αφήνουμε να ζεσταθεί και αφού ζεσταθεί, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε, μέχρι να μαλακώσει.
Έπειτα, ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, σβήνουμε με το λευκό κρασί αφήνοντας το αλκοόλ εξατμιστεί, κι έπειτα, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, το νερό, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Τα τελευταία 3 λεπτά, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια, προσθέτουμε τα κεφτεδάκια, τα λιγκουίνι και ανακατεύουμε με μία τσιμπίδα.
Μόλις η μακαρονάδα είναι έτοιμη, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως με τριμμένη παρμεζάνα.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΔροσερό Κέικ με τσουρέκι και κρέμα
Επόμενο άρθροΤο γλυκό σαλάμι σοκολάτας…που εξαφανίστηκε σε λίγα λεπτά