Συστατικά
3 φλιτζάνια (400 γραμμάρια) αλεύρι ψωμιού (ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις)
3/4 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαία ξηρή μαγιά
1 1/2 φλιτζάνια (200 γραμμάρια) κομμένα σε φέτες ελιές Καλαμών, στραγγισμένα καλά
1 1/2 φλιτζάνια (200 γραμμάρια) Ελληνική φέτα, κομμένη σε μικρούς κύβους
1 κουταλιά της σούπας (15 ml) αποξηραμένη ρίγανη
1 1/2 φλιτζάνια (375 ml) δροσερό νερό

Κατευθύνσεις
Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους συνδυάστε το αλεύρι, την ρίγανη και τη μαγιά. Ανακατέψτε μαζί.
Στεγνώστε τις ελιές και τη φέτα πιέζοντας με χαρτοπετσέτες . Προσθέστε τις ελιές και φέτα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να είναι καλά καλυμμένα με αλεύρι.
Βάλτε αργά το νερό και ανακατέψτε καλά, είτε με ξύλινη κουτάλα είτε με λαστιχένια σπάτουλα μέχρι να μην είναι ορατό το ξηρό αλεύρι (να καλά αναμεμειγμένο). Καλύψτε το μπολ σας με πλαστικό περιτύλιγμα, καλύψτε το με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και αφήστε το να ξεκουραστεί σε ένα χώρο ζεστό για τουλάχιστον 12 ώρες και έως 18 ώρες.
Μετά πάρτε μια μπολ με παρόμοιο μέγεθος και αλλοιψτε το με λίγο φυτικό έλαιο. Πασπαλίστε λίγο αλεύρι στο λαδωμένο μπολ και ανακινήστε το μπολ για να πάει το αλεύρι όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφα πάνω στο λάδι. Στη συνέχεια, απλά μεταφέρετε τη ζύμη (η οποία θα έπρεπε να έχει αυξηθεί αρκετά σε αυτό το σημείο) από το αρχικό μπολ σε αυτό το δεύτερο μπολ. Κάλυψη με πλαστικό περιτύλιγμα, και στη συνέχεια καθαρή πετσέτα κουζίνας.
Αφήστε να φουσκώσει  για τουλάχιστον 2 ώρες.
Περίπου 30 λεπτά προτού ψήσετε το ψωμί σας, προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200 βαθμούς. Τοποθετήστε μέσα στο φούρνο μία πυρίμαχη κατσαρόλα που να χωρά η ζύμη και αφήστε την να φτάσει στην θερμοκρασία για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Αφαιρέστε προσεκτικά την κατσαρόλα από το φούρνο, ανοίξτε το καπάκι και τοποθετήστε μία λαδόκολα στην βάση της  κατσαρόλας και ανεβαίνοντας και στις πλευρές. Μεταφέρετε τη ζύμη στην κατσαρόλα και πάνω από την λαδόκολα.  Βάλτε το καπάκι και τοποθετήστε τη κατσαρόλα στο μεσαίο ράφι του φούρνου σας. Ψήνουμε για 30 λεπτά.
Μετά από 30 λεπτά, αφαιρέστε το καπάκι και συνεχίστε να ψήνετε το ψωμί για 15-20 λεπτά. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από το φούρνο και χρησιμοποιώντας γάντια ανθεκτικά στη θερμότητα, αφαιρέστε το ψωμί από την κατσαρόλα. Αφήστε το να κρυώσει σε ένα ράφι για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν κόψετε.
Καλή Απόλαυση!

Προηγούμενο άρθροΣταυροκούλουρα…πεντανόστιμα
Επόμενο άρθροΨωμοκουλουράκια…δοκιμάστε τα