Λουκάνικα στη ζύμη (Πιροσκί)

Υλικά:

– 12 τεμ. λουκάνικα
– 400-450 γρ. αλεύρι
– 10-11 γρ. ξηρή μαγιά
– 50 ml. φυτικό λάδι
– 1 PC. αυγό
– 1 κουπα (250 ml). γάλα
– 2-3 κουταλιές της σούπας ζαχαρη;
– 1 κουτ αλατι.

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μισο γάλα, τη μιση ζάχαρη και τη Μάγια ανακατεύουμε λίγο με ένα κουτάλι και την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ενεργοποιηθεί
Ξεχωρίζουμε τον κρόκο από το ασπράδι και σε μία λεκανίτσα ρίχνουμε το ασπράδι τη ζάχαρη την υπόλοιπη, το αλάτι και τα ανακατεύουμε γρήγορα με ένα κουτάλι στη συνέχεια προσθέτουμε και το υπόλοιπο γάλα το λάδι και ξανά ανακατεύουμε.

Οταν η Μάγια έχει ενεργοποιηθεί την προσθέτουμε και αυτή μέσα στη λεκανίτσα μαζί με το αλεύρι και ξεκινάμε και ανακατεύουμε έως ότου πάρει μία υφη ζυμης και αρχίζουμε να ζυμώνουμε εως ουτου παρουμε μια μαλακή ζυμη που δε κολλάεισ τα χερια.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια 60-65 γρ εμένα μου βγήκαν γύρω στα 12-13 και τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για καμιά ώρα να φουσκωσουν.

Παίρνουμε ένα ένα μπαλάκι το ανοίγουμε σε κορδόνι και συνέχεια το ισιώνουμε με το πλαστη και ξεκινάμε μέσα και τυλίγουμε το λουκάνικο
Τα βάζουμε σε ένα ταψί αλείφουμε με αυγό τον κρόκο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδίσουν!
Καλή όρεξη!

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Προηγούμενο άρθροΚεικ με πολτό Μήλου
Επόμενο άρθροΤούρτα BOUNTY….την έκανα όσο πιο απλά