Γεμιστές Ψητές Πιπεριές

Υλικά

1 μελιτζάνα
5 πιπεριές
Ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
400 γρ.πατάτες
20 γρ.βούτυρο
150 γρ. τυρί μοτσαρέλα
30-40 γρ.παρμεζάνα
μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλατοπίπερο
τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση

Ψήνουμε τις πιπεριές στους 200°C για 20-25 λεπτά.Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και κόβουμε την μελιτζάνα κυβάκια.
Βάζουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι.
Σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει και προσθέτουμε τη μελιτζάνα.
Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.

Καθαρίζουμε πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε μεγάλα κυβάκια.Τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Λιώνουμε τις βρασμένες πατάτες με το πιρούνι ή με το ειδικό εργαλείο.Προσθέτουμε το βούτυρο και το μείγμα μελιτζάνας κρεμμυδιού.
Ρίχνουμε τα τυριά και ανακατεύουμε.Πασπαλίζουμε και τον μαιντανό.
Αφαιρούμε την φλούδα απ την ψημένη πιπεριά κόβουμε ένα κομμάτι βάζουμε μια κουταλιά απ το μείγμα και τυλίγουμε σε ρολάκι.
Συνεχίζουμε αυτή τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

Τοποθετούμε τα ρολάκια το ένα δίπλα στο άλλο σε λαδωμένο και πασπαλισμένο με φρυγανιά ταψί.
Πασπαλίζουμε με λίγη μοτσαρέλλα και παρμεζάνα ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
Ψήνουμε για άλλα 15-20 λεπτά στους 180°C μέχρι να ροδίσει.
Αφήνουμε λίγο να σταθεί και σερβίρουμε.

Καλή σας απόλαυση!!!!

Προηγούμενο άρθροΕτσι παραμένω ενυδατωμένος τους καλοκαιρινούς μήνες
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο Gordon Bleu…σε μορφή ογκρατεν