Λουκουμάδες εύκολοι και γρήγοροι

Υλικά

  • 600 γρ. αλεύρι
  • 500 γρ. νερό χλιαρό
  • 2 αβγά
  • 1/2 κ.τ.γλυκού αλάτι
  • 1/2 κ.τ.γλυκού ζάχαρη
  • 1/2 κ.τ.γλυκού κανέλα
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • λάδι για τηγάνισμα
  • μέλι ή πραλίνα ή και τα δύο

Εκτέλεση

  • Σε μια λεκάνη διαλύουμε τη μαγιά στο νερό.
  • Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και τα προσθέτουμε στη λεκάνη.
  • Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά: το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και την κανέλα και ανακατεύουμε καλά. Πρέπει να φτιάξουμε έναν πηχτό χυλό που να στέκεται λίγο, αν είναι πολύ
  • ρευστό το μίγμα μας προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
  • Σκεπάζουμε την λεκάνη με μια πετσέτα και την αφήνουμε για μια ώρα να φουσκώσει το μίγμα.
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε αρκετό λάδι να κάψει.
  • Ανακατεύουμε τον χυλό και με δυο κουτάλια φτιάχνουμε λουκουμάδες και τους ρίχνουμε στο καυτό λάδι.
  • Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες λίγους-λίγους ανακατεύοντάς τους με μια τρυπητή κουτάλα μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  • Τους βγάζουμε με την κουτάλα και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.
  • Τους περιχύνουμε με το μέλι και τους σερβίρουμε.
  • Ή τους κόβουμε στη μέση με ένα μαχαίρι και βάζουμε μισή κουταλιά πραλίνα σε κάθε έναν.
  • Ή βάζουμε την πραλίνα στη μέση και τους περιχύνουμε με το μέλι.

ΠΗΓΗ: aples.gr

Προηγούμενο άρθροΚλασικές Φλογέρες με τυρί και ζαμπόν…πραγματικά οι πιο εύκολες
Επόμενο άρθροΧαλβάς με Φρουκτόζη