Λουκουμαδάκια των Χριστουγέννων.

Λουκουμαδακια των Χριστουγέννων είναι μια παραδοσιακή συνταγή. Υπάρχουν πολλές συνταγές, αυτή που προτείνω σήμερα περιλαμβάνει τη χρήση αυγών …
είναι νόστιμα και γρήγορα στην προετοιμασία.

Συστατικά:

3 αυγά
1 ποτήρι γάλα
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι ζάχαρη
την τριμμένη φλούδα ενός πορτοκαλιού ή λεμονιού
1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
μια πρέζα αλάτι
αλεύρι για γεύση
μέλι αγριολούλουδων για γεύση
σπορέλαιο για γεύση

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το γάλα, το λάδι και ανακατεύουμε, προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού, μια πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε, σε αυτό το σημείο ρίχνουμε τη μαγιά και το αλεύρι λίγο καθε φορά, θα πρέπει να προσθέσετε αλεύρι μέχρι να έχετε μια μαλακή αλλά όχι κολλώδη ζύμη.

Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά, αφαιρέστε μερικά κομμάτια ζύμης, δημιουργήστε κορδόνια και στη συνέχεια κσψτε μικρά κομμάτια με ένα μαχαίρι.  

Τα τηγανίζουμε λιγα λιγα σε άφθονο σπορέλαιο  και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Σε αυτό το σημείο βάζετε το μέλι σε μια κατσαρόλα και το αφήνετε να λιώσει για λίγα λεπτά στη φωτιά.

Βάζετε μέσα λίγα λουκουμαδακια κάθε φορά και ανακατευετε ώστε να καλυφθούν καλά από το μέλι.
Στραγγίζετε το περιττό μέλι με μια τρυπητή κουτάλα και τοποθετείτε τα στο πιάτο σερβιρίσματος.

Καλές Γιορτές

Προηγούμενο άρθροΜελιτζανόπιτα με μανιτάρια με 3 κοθρους και 42 κομμάτια όλα με κόθρο!!
Επόμενο άρθροΓαλλικη Κρεμμυδόσουπα