Για τη ζύμη μπισκότων:

 

4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
220 γρ αλατισμένο βούτυρο
1 φλ ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν πουντερ
2 πακέτα βανιλίνη (ή 2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας)
πρέζα αλάτι
ξυσμα από μανταρίνι
3 αυγά
Για τη γέμιση:
2 φλιτζάνια καρύδια, ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
ξυσμα από μανταρίνι
3/4 φλιτζάνι μέλι
1/8 φλιτζάνι ζάχαρη
Αχνη ζάχαρης (προαιρετικά)

ΜΕΘΟΔΟΣ
Για να αρχίσετε να φτιάχνετε τη ζύμη, χτυπήστε το αλεύρι και το βούτυρο (ή χρησιμοποιήστε ένα μίξερ χεριών)
για να δημιουργήσετε ένα μείγμα σαν άμμο.
Προσθέστε στο μείγμα της ζάχαρη, το μπεικιν, το αλάτι, τη βανιλίνη και το ξυσμα μανταρίνι.
Ανακατέψτε όλα τα συστατικά μαζί με το χέρι ή αν χρησιμοποιείτε μίξερ σε χαμηλή ρύθμιση.
Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε την ανάμειξη μέχρι να ενσωματωθούν καλά, σχηματίζοντας μια ομαλή στερεά ζύμη.
Εάν το μείγμα σας είναι πολύ ξηρό, μπορείτε να προσθέσετε μια κουταλιά νερού μέχρι να γίνει πιο λεια η ζύμη .

 

Σχηματίστε τη ζύμη σε μια μπάλα και τυλίξτε το σε πλαστικό περίβλημα.
Αφήστε το να κρυώσει στο ψυγείο για 2 ώρες ή για περισσότερο από 1 ώρα στον καταψύκτη.
Όταν η ζύμη είναι σχεδόν τελείως κεύα, προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ξεκινήστε να φτιάχνετε το γέμισμα βάζοντας τα ψιλοκομμένα καρύδια, το ξύσμα μανταρινιών, το μέλι και τη ζάχαρη σε ένα μπολ.
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.
Αφαιρέστε τη ζύμη από το ψυγείο και διαιρέστε σε δύο τμήματα ίσου μεγέθους.
Ανοίξτε κάθε τμήμα σε ένα ορθογώνιο με πάχος περίπου 2 χιλιοστών πάνω από ένα χαρτί ψησίματος.
Απλώστε το μισό από το μείγμα μέλι καρύδι γεμίζοντας τη μέση της ζύμης, αποφεύγοντας τις άκρες.
Αναδιπλώστε τη ζύμη πάνω από την γέμισης, κλείνοντας καλά τις άκρες, έτσι ώστε να μην διαφεύγει το γέμισμα κατά το ψήσιμο.
Βάλτε τη γεμισμέμη ζύμη σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτι ψησίματος.
Επαναλάβετε τη διαδικασία με το δεύτερο μισό της ζύμης και την γεμιση.
Τοποθετήστε τα δύο κέικ στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε για περίπου 30 λεπτά ή έως ότου από πάνω είναι χρυσαφένιο.
Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυωσει σε μια σχάρα .
Μόλις κρυ΄ωσει, κοψτε σε φέτες οριζόντια, κάνοντας κάθε μπισκότο περίπου πλάτος 1 εκατοστό.
Πσπαλίστε με ζάχαρη άχνη.

ΠΗΓΗ: mangiamagna.com

Προηγούμενο άρθροΚριθαράκι με Κιμά…το Φαγητό της Οικογένειας
Επόμενο άρθροΚεκάκια με ταχίνι, αμύγδαλο και μέλι