ΥΛΙΚΑ

6 μήλα
1 φλ τσαγιού ζάχαρη
1 φλ τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκάλι
χυμό από μισό λεμόνι
ξύλο κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Καθαρίζουμε τα μήλα,αφαιρούμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο και τα διατηρούμε  ολόκληρα.
Τα τοποθετούμε   σε μικρο ταψί που μόλις να τα χωράει.
Ισομοιράζουμε  την ζάχαρη στην καρδιά κάθε μήλου και ραντίζουμε με τον χυμό πορτοκαλιού
Τοποθετούμε κάπου ενδιάμεσα στην τρυπούλα και την κανέλα,σκεπάζουμε τα μήλα και με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά .
Αφαιρούμε το σκέπασμα και ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού και περιχύνουμε με  ένα κουτάλι τα μήλα με το σιρόπι του ταψιού συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά [ θέλει καμιά ώρα]
Τα σερβίρουμε  ως κομπόστα,ή με παγωτό ,ή χτυπημένη κρέμα για επιδόρπιο!!!ΑΠΟ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλου μαριναρισμένο σε σάλτσα σκόρδου
Επόμενο άρθροΓλυκό με Φρυγανιά από Ζάκυνθο: Εκμέκ αλλιώς, με Ξεχωριστή Γεύση