Συστατικά

 

4 Μεσαία-μεγάλα χωρίς κόκαλο στήθη κοτόπουλου χωρίς την πέτσα (σχεδόν 1.8 κιλά)
αλάτι και αλεσμένο μαύρο πιπέρι
4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο χωρισμένο
1 1/2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο κρεμμύδι
220 γρ Μανιτάρια καθαρισμένα (με υγρή πετσέτα)
1 φλιτζάνι νερό με μία κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκα φύλλα θυμάρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι νιφάδες
2 κουταλιές της σούπας Βαλσαμικό Ξύδι
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

Οδηγίες
Αλατίστε τρίβοντας τα στήθη κοτόπουλου. Λιώστε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι (με καπάκι) πάνω σε μέτρια υψηλή θερμότητα. Τοποθετήστε τα στήθη κοτόπουλου στο τηγάνι και μαγειρέψτε 4 λεπτά, ανακατέψτε και μαγειρέψτε άλλα 4 λεπτά.


Σβήστε τη φωτιά και τοποθετήστε το καπάκι , επιτρέποντας στο κοτόπουλο να συνεχίσει να μαγειρεύετε για 10 λεπτά. Αφαιρέστε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και τοποθετήστε το σε ένα πιάτο (σημειώστε ότι θα συνεχίσει να μαγειρεύει καθώς “ξεκουράζετε”).

Λιώνουμε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο στην ίδια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια και σοτάρετε για να τα συνδυάσετε με το βούτυρο και σηκώστε χαλαρά κομμάτια από το κοτόπουλο. 1-2 λεπτά. Προσθέστε τα μανιτάρια και ανακατέψτε για να τα συνδυάσετε. Συνεχίστε το μαγείρεμα ανακατεύοντας περιοδικά για 15 λεπτά.

Προσθέστε το νερό με το λάδι, το ξύδι, το θυμάρι και τις κόκκινες πιπεριές. Αυξήστε τη φωτιά σε μέτρια-υψηλή, ανακατεύοντας συχνά και αφήστε να σιγοβράσει για να πήξει ελαφρά 2-3 λεπτά.
Μειώστε τη φωτιά στο χαμηλό, ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος. Προσθέστε το κοτόπουλο πίσω στην κατσαρόλα και ρίξτε τη σάλτσα πάνω από το κοτόπουλο και αφήστε να ζεσταθεί η σάλτσα για λίγα λεπτά.

Σερβίρετε ζεστό.

Πηγη: boulderlocavore.com

Προηγούμενο άρθροΜια σαλάτα που είναι πλήρες Γεύμα…ακόμη και για το βράδυ
Επόμενο άρθροΑρνάκι Κοκκινιστό (Γιουβέτσι)