Κοτόπιτα

Υλικά

Ένα πακέτο φύλλα κρουστας (1/2 κιλό).
Κοτόπουλο ( μπούτι) 1 κιλό (βρασμένο).
1 κουπα ( του νες) κεφαλοτύρι
1 κουπα ( του νες) Ρεγκατο.
1 κρέμα γάλακτος ( μικρή).
2 αυγά.

Για το άλειμμα των φύλλων.
1 φυλτ.τσαγιου σπορελαιο.
1 φυλτ.τσαγιου Γάλα.
1 φυλτ.τσαγιου Αλεύρι
1 αυγο.
100 γρ.βουτυρο πρόβειο λιωμενο.

Εκτέλεση

Ανακατεύω όλα τα υλικά για το άλειμμα των φύλλων να γίνει ένας παχυρευστος χυλός.
Βράζω το κοτόπουλο,αλατισμένο,προσθέτω στο νερό 1 ξερό κρεμμύδι,2-3 φύλλα δάφνης και 6-7 κόκκους μπαχάρι. Κοβω μικρά κομμάτια το κρέας. Ανακατεύω τα υπόλοιπα υλικά.
Βάζω τη γέμιση σε 2 στρώσεις
Κάθε φύλλο το αλοίφω με τον χυλό και κρατώ και για το επάνω φύλλο.
Ψήνω στους 180° ,στον αέρα ,για 50-60 λεπτά…

Καλή απόλαυση

Η Συνταγή είναι της κας Ιση Μακριδου

Προηγούμενο άρθροMπισκότα λεμονιού με ζάχαρη αχνη…δεν ειναι κουραμπιέδες
Επόμενο άρθροZυμαρόπιτα με κολοκύθι