Μία Πολύχρωμη κολοκυθόπιτα

Συστατικά

400 γρ Κολοκυθάκια
100 γρ καρότα
250 γρ τυρί φέτα λιωμένη
4 αυγά
95 γρ Σιμιγδάλι
Αλάτι, πιπέρι κατά βούληση

Παρασκευή:

Αν έχετε μικρά κολοκυθάκια με μαλακή φλούδα, δεν χρειάζεται να τα ξεφλουδίσετε. Δεν συνηθίζω να τα ξεφλουδίζω έτσι μετα στο πιάτο αυτοί οι σκούρο πράσινοι τόνοι φαίνονται καλύτερα. Απλώς φροντίστε να το πλύνετε καλά πριν το χρησιμοποιήσετε.
Τρίβουμε στον τρίφτη το καθαρισμένο καρότο και τα κολοκυθάκια.

Μεταφέρετε τα τριμμένα κολοκυθάκια και το καρότο σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτετε 2-3 κουταλάκια του γλυκού αλάτι και 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι.
Ανακατέψτε τα όλα λίγο και μετά βάλτε 4 ολόκληρα αυγά, 250 γραμμάρια τυρί και το σιμιγδάλι πάνω από όλα.


Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα υγρό λείο μείγμα.

Αλείψτε το ταψί με λάδι και αλευρώστε το ελαφρά (μην χρησιμοποιήσετε χαρτί ψησίματος, γιατί έχει την τάση να κολλάει) και μετά ρίξτε το μείγμα.


Το απλώνουμε ομοιόμορφα και το βάζουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς για 35-40 λεπτά περίπου.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΚρέπες φαγόπυρου με καπνιστό σολομό
Επόμενο άρθροΧοιρινό μελωμένο στο τηγάνι