Κέικ Λιβάνου

Υλικά

2 φλιτζάνια σιμιγδάλι
2 φλιτζάνια κοσκινισμένο αλεύρι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια γάλα
¾ φλιτζάνι λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
2 κουταλάκια του γλυκού κουρκουμά
3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα ξηρά συστατικά εκτός από τη ζάχαρη
Ανακατέψτε το γάλα με λάδι και ζάχαρη σε ένα μπλέντερ για 3 λεπτά και στη συνέχεια ρίξτε το στα ξηρά συστατικά και ανακατέψτε απαλά με μια σπάτουλα έως ότου εξαφανιστεί πλήρως το αλεύρι (περίπου 5 λεπτά).
Βάλτε το σε λαδωμένο πυρέξ (ή σε οποιοδήποτε ταψί φούρνου της επιλογής σας) (Αλείψτε με ταχίνι ή βούτυρο και αλεύρι) και χτυπήστε το δύο φορές το ταψί στο πάγκο σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχει μείνει αέρας μέσα πασπαλίζουμε σουσάμι πάνω (πολύ) ή κάσιους ή αμύγδαλα … προτιμώ το σουσάμι!
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C στη μεσαία σχάρα για 30 λεπτά

και μετά το πάμε στην πάνω σχαρα για 5 έως 7 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει

 

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜαρμελάδα με αποφλοιωμένα βερίκοκα…έχει πολύ ωραία εμφάνιση, γεύση και άρωμα
Επόμενο άρθροΜπιφτέκια κολοκυθιών