Kοτόπουλο με ρύζι

Υλικά

5 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
1 κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
3 πιπεριές μία κόκκινη, μία κίτρινη και μία πράσινη
200 ml πελτέ ντομάτας
300 ml ζωμός κοτόπουλου
10-15 ελιές
αλάτι, πάπρικα, θυμάρι
2 κουταλιές της σούπας γλυκιά σάλτσα σόγιας
λίγο βούτυρο για το μαγείρεμα

Υλικά για τη μαρινάδα
ελαιόλαδο
αλάτι και μαύρο πιπέρι
ένα κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
ένα κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
ένα κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
μισό κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη

Εκτέλεση

Κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες.Κάνουμε σχισμές κατά μήκος στο κάθε φιλέτο του κοτόπουλου και στη συνέχεια κατά πλάτος.Σχηματίζονται τετραγωνάκια.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σ ένα μπολ.Ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν.Αλείφουμε μ ένα πινέλο τα φιλέτα με την μαρινάδα απ την πλευρά που χαράξαμε.
Σ ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λίγο βούτυρο.Βάζουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου απ τη μεριά που έχει τη μαρινάδα.
Αλείφουμε και την άλλη πλευρά με τη μαρινάδα.
Μαγειρεύουμε το κοτόπουλο για 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά από κάθε πλευρά.Όταν ροδίσει το αφαιρούμε απ το τηγάνι.Δεν χρειάζεται να το μαγειρέψουμε πλήρως.

Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τις πιπεριές αλατίζουμε, σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ,τον ζωμό,την πάπρικα,το θυμάρι,τη σάλτσα σόγιας και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλου.Περιχύνουμε τα φιλέτα με τη σάλτσα σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Στο τελευταίο δίλεπτο προσθέτουμε και τις ελιές.
Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με ρύζι basmati η πατάτες τηγανιτές.
Είναι ένα νόστιμο, γρήγορο και εύκολο γεύμα που θα λατρέψει όλη η οικογένεια!!!!!!

Καλή επιτυχία!!!

Find more delicious Recipes here

Προηγούμενο άρθροΗ Καλύτερη Καρυδόπιτα με Σαντυγί
Επόμενο άρθροΜία πρωτότυπη συνταγή με ταχίνι και ζαμπόν…σαν αλμυρή βάφλα