Κρεάς κοκκινιστό

Υλικά:

Κρέας μοσχαρίσιο -500 γρ.
Μανιτάρια Porto bello -250g.
Πρασσο -2τμχ.
Σκόρδο -2-3 σκελίδες
Αλάτι -1 κουταλάκι του γλυκού
Μαύρο πιπέρι – για γεύση
Ντομάτες ολόκληρες σε κνσέρμα με το δικό τους χυμό -300γρ.
Ντοματοπελτές – 1-2 κουταλιά της σούπας.
Φυτικό λάδι – 3-4 κουταλιές της σούπας.
Νερό -500ml.

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε κομματάκια.
Σε μία κατσαρόλα (εάν έχετε χύτρα καλύτερα) με λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει
ρίχνουμε το κρεας και το σοτάρουμε μέχρι να γίνει καφέ. Μετα προσθέτουμε τα μανιτάρια,
ντομάτες, και ντοματοπελτέ αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το σκόρδο λιωμένο και το νερό.
Το αφήνουμε στην χύτρα 30-35 λεπτά ενώ σε μία απλή κατσαρόλα 1-1:30 λεπτά

Κρατάμε το κρέας σε ένα μπολ και συνοδεύουμε διάφορα πιάτα.

Προηγούμενο άρθροΚέικ Λαδιού…συνοδεύει τέλεια τον καφέ σας
Επόμενο άρθροΚέικ Καρύδας…εξαιρετικά νόστιμο και ζουμερό