Ζαμπονοτυρόπιτα με σφολιάτα

Τι θα χρειαστείτε

2 φύλλα σφολιάτας
400 γρ. κίτρινο τυρί που λιώνει
10 φέτες ζαμπόν
Προαιρετικά 4-5 μανιτάρια μεγάλα σε φετάκια
1 κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο νερό για την επάλειψη του φύλλου
Σουσάμι και μαυροκούκι (προαιρετικά) για το πασπάλισμα
Λίγο βούτυρο λιωμένο ή μαργαρίνη
Ζαμπονοτυρόπιτα με σφολιάτα

Εκτέλεση συνταγής

Αλείφουμε λίγο βούτυρο στο ταψί. Βάζουμε το κάτω φύλλο σφολιάτας ανοίγοντας απαλά να φτάσει στα τοιχώματα του ταψιού. Βάζουμε τριμμένο το τυρί. Κρατάμε λίγο για το τέλος. Στρώνουμε τις φέτες ζαμπόν, ή όποιο αλλαντικό έχουμε επιλέξει, και τα μανιτάρια. Αν έχουμε επιλέξει να χρησιμοποιήσουμε μανιτάρια τα πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι και σκόνη σκόρδου. Στρώνουμε το υπόλοιπο τριμμένο τυρί. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Αλείφουμε με τον κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Τρυπάμε με πιρούνι την επιφάνεια της πίτας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190°C για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα η σφολιάτα.
Βγάζουμε την πίτα από το φούρνο, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και την κόβουμε σε κομμάτια.

Καλή όρεξη!

 

Προηγούμενο άρθροΑνάποδο Κέικ Μπανάνας
Επόμενο άρθροΜπρόκολο με μπεσαμελ στο φούρνο