Σάλτσα σκόρδου

Οι σάλτσες και τα αλείμματα αποτελούν σημαντικό μέρος των γευμάτων μας, επειδή προσθέτουν τόσο πολύ γεύση για να αναδείξουν την κουζίνα μας.
Εύκολη σάλτσα για να απογειώσει κάθε πιάτο χωρίς κόπο. Η σημερινή συνταγή είναι για όλους εσάς που αγαπάτε το σκόρδο!

Τι θα χρειαστειτε

Μπλεντερ, μεζούρα 1 φλιτζάνι, δοσομετρικό κουτάλι 1 κσ, μαλακή σπάτουλα

Υλικά

1-Φλιτζάνι σκόρδο ολόκληρο ξεφλουδισμένο (φρέσκο & σφιχτό)
3-Φλιτζάνια οποιοδήποτε ουδέτερο μαγειρικό λάδι (χρησιμοποιώ καθαρό λάδι κανόλας ή σπορέλαιο)” Σημείωση: ΜΗΝ χρησιμοποιείτε ελαιόλαδο
1/2-Φλιτζάνι φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
2-κσ αλάτι

Εκτέλεση

 Αφού ξεφλουδίσετε και πλύνετε το σκόρδο σας κόψτε το στη μέση και αφαιρέστε το πράσινο ή κιτρινωπό μίσχο στη μέση για να αποφύγετε τυχόν πικρία στη γεύση του σκόρδου. Αφαιρείται αρκετά εύκολα με την μυτερή άκρη του μαχαιριού σας.
Ελέγξτε και τις δύο πλευρές του κομμένου σκόρδου σας για το στέλεχος και αφαιρέστε και πετάξτε το.

Τοποθετήστε όλο το έτοιμο σκόρδο στον επεξεργαστή (μπλεντερ)
Στη συνέχεια, προσθέστε τις 2 κουταλιές της σούπας αλάτι και ενεργοποιήστε τον επεξεργαστή σας σε χαμηλή ταχύτητα για να
ανακατευτεί καλά. Σταματήστε τον επεξεργαστή μία ή δύο φορές και ξύστε τις πλευρές και από πάνω για να βάλετε όλο το σκορπισμένο
σκόρδο στο μείγμα και χτυπηστε ξανά. Θα έχει μια λεπτή κοκκώδη υφή.
Τώρα είστε έτοιμοι να προσθέσετε τα 3 συνολικά φλιτζάνια λάδι, αλλά προσθέστε το μέσα από το άνοιγμα του καπακιού 1 κσ την φορά. Συνεχίστε αυτή τη διαδικασία και σταματήστε επίσης μετά από περίπου 5 με 6 κουταλιές της σούπας και μαζεψτε τα πλαϊνά και από πάνω το μείγμα σκόρδου και ξεκινήστε ξανά τη διαδικασία.

ΜΟΛΙΣ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΓΑΛΑΚΤΟΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ (γίνε παρόμοιο με την υφή της πραγματικής μαγιονέζας ( σφιχτό αλλά και αφράτο) μπορείτε να αρχίσετε να εναλλάσσετε προσθέτοντας 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού σε κάθε 5 έως 7 κουταλιές της σούπας λάδι.

• “ΣΗΜΕΙΩΣΗ: είναι πολύ σημαντικό να μην προσθέσετε χυμό λεμονιού έως ότου δείτε το σκόρδο, το αλάτι και το λάδι να αρχίζουν να πήζουν και να αφρατέψουν. Η προσθήκη χυμού λεμονιού από νωρίς θα κρατήσει το μείγμα από το να γίνει αφράτο και πηχτό.

Χρειάζεται περίπου ολόκληρο το 1ο φλιτζάνι λάδι πριν θα δείτε και θα νιώσετε την έναρξη της διαδικασίας γαλακτωματοποίησης.

Συνεχίστε αυτήν την εναλλασσόμενη διαδικασία προσθήκης χυμού λεμονιού και λαδιού με το κουταλι σουπας μέχρι να χρησιμοποιηθεί όλο το υγρό και τελειώστε με το λάδι. Μόλις προστεθεί όλο το υγρό, αφήστε τον επεξεργαστή να συνεχίσει να ανακατεύει για περίπου 1 έως 2 λεπτά και στη συνέχεια τελειώσατε.

Φυλάξτε αυτήν την πάστα σκόρδου σε ένα αεροστεγές μπολ με καπάκι στο ψυγείο σας και το καλύτερο είναι ότι θα παραμείνει και για έως και 4 μήνες εάν αποθηκευτεί σωστά (με την προϋπόθεση ότι δεν το έχετε φάει όλο την 1η εβδομάδα από την παρασκευή της!)

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΝ!!!!!

Προηγούμενο άρθροΤραγανή τηγανητή μελιτζάνα με πικάντικη σάλτσα ντομάτας και τυρί
Επόμενο άρθροΚουλουράκια με τυρί κρέμα Philadelphia