Μερίδες: 6-8
Χρόνος ετοιμασίας: 1 ώρα και 25′
ΥΛΙΚΑ
200 γρ- σπαγγέτι
• 1 κούπα κόκκινα φασόλια από κονσέρβα
• 1 κούπα ρεβίθια βρασμένα
• 1/4 κούπας πράσινες ελιές σε φετάκια
• 1/4 κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
• 1 πιπεριά κόκκινη ψητή σε λωρίδες
• 6 καρδιές αγγινάρας κομμένες στα τέσσερα
• 6 πράσινες πιπερίτσες τουρσί
• 6 φέτες ζαμπόν σε λωρίδες
• 200 γρ- τυρί prοvolone ή Μετσοβόνε σε ραβδάκια
• 6 φέτες σαλάμι σε λωρίδες ή χωνάκια
Για τη σάλτσα                                                                                        • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
• 1/4 κούπας καλό κρασόξιδο
• 1 κουταλιά ψιλοκομμένη κάπαρη
• 1 1/2 κουταλάκι ρίγανη
• 1/2 κουταλάκι αλάτι
• 1 μικρή σκελίδα σκόρδο λιωμένο
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σένα βαζάκι με καλό κλείσιμο ανακατέψτε τα υλικά της σάλτσας και χτυπήστε τα να ενωθούν.
Βράστε το σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό με 1 κουταλιά λάδι και στραγγίστε το.
Ξεπλύντε το με λίγο κρύο νερό. Αφήστε το να κρυώσει και βάλτε το σ’ ένα μπολ.
Ρίξτε κι ανακατέψτε τα φασόλια, τα ρεβίθια, τις ελιές, το μαϊντανό και την πιπεριά.
Περιχύστε το μίγμα με το μισό ντρέσιγκ κι ανακατέψτε καλά. Αφήστε το να σταθεί σκεπασμένο στο ψυγείο 1 ώρα περίπου.
Αδειάστε το σε βαθουλή πιατέλα, ρίξτε κι ανακατέψτε μέσα τις αγγινάρες και τις πιπερίτσες τουρσί. Τοποθετήστε στην επι φάνεια και στο κέντρο τις λωρίδες των αλλαντικών και του τυριού και περιχύστε τη σαλάτα με το υπόλοιπο ντρέσιγκ. Σερβίρετέ την αμέσως.

Σημείωση: Μπορείτε να το προσφέρετε και σαν σαλάτα

Καλή Επιτυχία