Μακαρονάδα με φρέσκια σάλτσα και ρίγανη

Συστατικά:

– 400γρ μακαρόνια
– 10 ντοματίνια
– 2 σκελίδες σκόρδο
– αλατισμένη κάπαρη
– μαϊντανός
– Ριγανι
– έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
– αλατι
– αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Παρασκευή:

Πλύνετε δέκα ντοματίνια και μαλακώστε τα για περίπου τριάντα δευτερόλεπτα σε μια κατσαρόλα με άφθονο βραστό νερό.
Στη συνέχεια, τα βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα, τα στραγγίζετε και μόλις κρυώσουν, αφαιρείτε τη φλούδα και τους σπόρους, κόβετε σε πελτέ σε μικρά κομμάτια και τα βάζετε σε τρυπητό να βγάλουν το νερό τους.
Στο μεταξύ, πλύνετε καλά μια κουταλιά της σούπας αλατισμένη κάπαρη κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό, στύψτε την απαλά και αφήστε την στην άκρη σε ένα μπολ με χλιαρό νερό για περίπου δέκα λεπτά, προσέχοντας να αλλάξετε το νερό τουλάχιστον δύο φορές.
Σε αυτό το σημείο, ρίχνουμε μια σταγόνα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο στον πάτο ενός μεγάλου αντικολλητικού τηγανιού με ψηλές πλευρές και σοτάρουμε δύο σκελίδες σκόρδο,

καθαρισμένες και ψιλοκομμένες με ένα μαχαίρι, σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, προσθέτουμε το κάπαρη ήδη αφαλατωμένη, καλύψτε το τηγάνι με ένα καπάκι και
συνεχίστε το μαγείρεμα για περίπου είκοσι λεπτά. Σε αυτό το σημείο, προσθέτουμε δύο κουταλιές της σούπας ρίγανη, μια τούφα φρέσκο ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο με ένα μαχαίρι, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε ελαφρά φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και αφήνουμε να αρωματιστεί για λίγα λεπτά.
Εν τω μεταξύ, βράζετε 400 γραμμάρια μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει, τα στραγγίζετε όσο είναι ακόμα al dente, τα ρίχνετε στο τηγάνι με τη σάλτσα, με τη βοήθεια ενός πιρουνιού κουζίνας, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε
ζεστά στο πιάτο με ένα ελαφρύ πασπάλισμα ρίγανης..

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΨητό κατσαρόλα με λάχανο…σίγουρα θα το ξαναφτιάξω μ’ αυτον το τρόπο
Επόμενο άρθροΧοιρινά παϊδάκια με πατάτες μαριναρισμένα σε μπύρα