Μακαρονόπιτα με φέτα και τριμμένη φρυγανιά

Συστατικά

340 gr ζυμαρικά πχ. ταλιατέλες, Νουντλς (Noodles)
2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
340 γρ Φέτα τυρί τριμμένο
2 μεγάλα αυγά χτυπημένα
1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 1/2 φλιτζάνια γάλα
1 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
1 κουταλιά εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Λαδώστε ή βουτυρώστε ένα ταψί ή πυρέξ 20χ30 εκ.
Πασπαλίστε το κάτω μέρος του ταψιού με 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά για να το καλύψετε ομοιόμορφα.
Σε μια κατσαρόλα βραστε αλατισμένο νερό, προσθέστε τα ζυμαρικά και μαγειρέψτε για περίπου 6 λεπτά, ή μέχρι να είναι αλ τεντε.
Στραγγίστε σε ένα σουρωτήρι και στη συνέχεια επιστρέψτε τα στην κατσαρόλα, εκτός φωτιάς. Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει. Ανακατεύουμε το τυρί Φέτα, χτυπημένα αυγά, μαϊντανό, γάλα και λίγο αλάτι και πιπέρι (μην το αλατίζετε πολύ καθώς το τυρί είναι αλμυρό).

Ρίξτε τα ζυμαρικά στο ταψί. Χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος ενός κουταλιού για να τα απλώσετε ελαφρά στο ταψί για να είναι αρκετά ομοιόμορφα.
Προσθέστε το ελαιόλαδο στην υπόλοιπη φρυγανιά 3/4 φλυτζανιών και ελαφρώς ανακατέψτε με τα δάχτυλά σας.
Απλώστε γενναιόδωρα την φρυγανιά πάνω από τα ζυμαρικά (εναλλακτικά μπορείτε να πασπαλίσετε την ψρυγανιά από πάνω και να ψεκάσε τε το λάδι, αν και θεωρώ ότι είναι μια πιο βρώμικη επιλογή με το λάδι να ψεκάζετε παντού).
Ψήστε για περίπου 40 έως 50 λεπτά λεπτά ή μέχρι να φτιάξετε τα ζυμαρικά και η φρυγανιά να έχει πάρει χρώμα. Ανάψτε το γκριλ  για μερικά λεπτά για να ψηθεί η φρυγανιά, ώστε να
πάρει ένα σκουρο καφέ χρώμα.
Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει ελαφρά πριν κόψετε σε κομμάτια και σερβίρετε (μπορείτε να πάρετε 12 μεγαλύτερα κομμάτια ή 24 μικρότερα κομμάτια).

ΠΗΓΗ: mission-food.com

Προηγούμενο άρθροΡύζι με φασόλια
Επόμενο άρθροΧαλβάς Σιμιγδάλι με τριμμένα Aμύγδαλα & Aρωματική κανέλα ..