Μακαρόνια με Βασιλικό και Σκόρδο

Υλικά
250 γραμμάρια μακαρόνια
600 ml γάλακτος
6 γραμμάρια θυμάρι
2 φύλλα δάφνης
45 γραμμάρια βουτύρου
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένα
50 γραμμάρια αλεύρι
15 φύλλα βασιλικού, σχισμένα
20 γραμ. Μουστάρδας
30 γραμμάρια παρμεζάνας
50 γραμ. Γραβιέρα
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι

Μέθοδος

 1. Ξεκινήστε με το μαγείρεμα κάποιου ζυμαρικού της επιλογής σας σε βραστό νερό. Μόλις μαγειρευτεί, στραγγίξτε τα ζυμαρικά και αφήστε κατά μέρος
       -250 γραμμάρια ζυμαρικών μακαρονιών
2. Τοποθετήστε το γάλα σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή μεσαία φωτιά και προσθέστε το θυμάρι και τα φύλλα δάφνης. Ανεβάστε σε πιο δυνατή φωτιά και αφήστε την να βγουν τα αρώματα για 10 λεπτά
     -600 ml γάλακτος
   -6 γραμμάρια θυμάρι
   -2 φύλλα δάφνης
3.Εν τω μεταξύ, τοποθετήστε ένα ξεχωριστό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και προσθέστε το βούτυρο και το σκόρδο. Μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε το αλεύρι. Ζεσταίνουμε για 2-3 λεπτά και ανακατεύουμε  συνεχώς έτσι ώστε το μίγμα να ομογενοποιηθεί
      – 45 γραμμάρια βουτύρου
    – 4 σκελίδες σκόρδο
    – 50 γραμμάρια αλεύρου
4. Στραγγίξτε το γάλα, ώστε να μείνετε απλά με το γάλα που έχει αρωματιστεί. Σταδιακά (πάνω από 5 λεπτά) προσθέστε το γάλα στο άλλο τηγάνι και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα και σιγοβράστε
5. Πάρτε το τηγάνι από τη φωτιά και αλάτοπιπερώστε. Προσθέστε το τυρί, μουστάρδα, βασιλικό και ζυμαρικά στο τηγάνι και στη συνέχεια ρίξτε τα περιεχόμενα σε ένα πυρέξ. Καλύψτε με λίγο επιπλέον τυρί και βάλτε το στο φούρνο στους 180 ° C για 20 λεπτά

 

ΠΗΓΗ: greatbritishchefs.com

Προηγούμενο άρθροΤο Γλυκάκι της Τεμπέλας
Επόμενο άρθροΚολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο με 3 τυριά