Υλικά

450 gr ζυμαρικά

1 κγ ανάλατο βούτυρο

1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι αλάτι 

1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου

1 1/2 φλιτζάνια τυρί τσένταρ

2 κύπελλα τεμαχισμένο μαγειρεμένο στήθος κοτόπουλου

1 κιλό μπρόκολο τα ανθη, στον ατμό

1-1 1/2 φλιτζάνια γάλα

Εκτέλεση

1. Προετοιμάστε τα ζυμαρικά  σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας, στραγγίστε και βάλτε τα κάτω από δροσερό νερό για να σταματήσετε το μαγείρεμα.

2. Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι, χτυπώντας μέχρι να παχύνετε και να τα συνδυάσετε καλά. Αργά χτυπήστε στο ζωμό κοτόπουλου μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αυξήστε τη φωτιά στο υψηλό και χτυπήστε μέχρι να γίνει πήξει η σάλτσα. Μειώστε τη φωτιά στο χαμηλό ρίξτε και ανακατέψτε το τυρί μέχρι να λιώσει.

3. Μεταφέρετε μαγειρεμένα ζυμαρικά σε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

Προσθέστε το κοτόπουλο, μπρόκολο και σάλτσα τυριού,

ανακατεύοντας εάν είναι παχιά η σάλτσα ανακατέψτε το γάλα για να αραιώσετε τη σάλτσα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Σερβίρετε αμέσως.

Αυτό το πιάτο καλύτερα να σερβίρεται το συντομότερο δυνατό. Αν χρειαστεί να το προετοιμάσετε ώρες πριν προσθέστε επιπλέον ζωμό γάλακτος ή κοτόπουλου για να χαλαρώσετε τη σάλτσα.

Κάνει 6 μερίδες

Crediti to

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλου με ρύζι και μπέικον….φανταστικό
Επόμενο άρθροΓιουβέτσι με αρνί και τυρί τριμμένο