Μακαρόνια με σάλτα αυγού με μαϊντανό

Συστατικά

400γρ πένες
2 ολόκληρα αυγά
60 γραμμάρια τριμμένο πεκορίνο
1 ματσάκι μαϊντανό
άλατι
πιπέρι
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Μέθοδος

Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σε βραστό αλατισμένο νερό.
Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε την σάλτσα: χτυπήστε τα αυγά με μια πρέζα αλάτι, προσθέστε μια χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό, τυρί πεκορίνο και μπόλικο πιπέρι. Ανακατέψτε καλά.
Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά al dente. Ζεσταίνουμε μερικές κουταλιές λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε τα ζυμαρικά για 3-4 λεπτά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα των αυγών πάνω από τα ζυμαρικά, ανακατεύοντας γρήγορα ομοιόμορφα, μέχρι να σφίξει το αυγό.

Τελικά, σε αυτό το στάδιο, μπορείτε να προσθέσετε λίγο νερό μαγειρέματος για να έχετε ένα πιο ρευστό αποτέλεσμα.
Σερβίρετε τα ζυμαρικά με περισσότερο μαϊντανό.
Για να ολοκληρώσω τη συνταγή με μια διαφορετική πινελιά, την πασπαλίζω με τριμένο μπαγιατικο φρυγανισμένο ψωμί σε ένα τηγάνι.

Καλό Αποτέλεσμα

Προηγούμενο άρθροΣολομός με γιγάντες…κάτι νέο σήμερα και ήταν τεράστια επιτυχία!
Επόμενο άρθροΧριστουγεννιάτικοι Κουραμπιέδες