Μακαρόνια με τυριά στο φούρνο

Συστατικά

Κάνει περίπου 6 μερίδες

250g μακαρόνια (πένες – βιδες κλπ)
4 κουταλιές της σούπας (56g) βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας (24g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια (480 ml) γάλα
1/2 κ.γ. αλάτι
φρέσκο ​​αλεσμένο μαύρο πιπέρι
σκόνη σκόρδου, προαιρετική
1 1/2 φλιτζάνια (150g) Τυρί τσενταρ, τριμμένο
1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη
1/2 φλιτζάνι (50g) τυρί μοτσαρέλα, τριμμένο

Επικάλυψη
1 κουταλιά της σούπας (14g) βούτυρο, λιωμένο
1/2 φλιτζάνι (30g) τριμμένη
Αλάτι

Εκτέλεση

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190C.
2. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό με 1 λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες συσκευασίας.
3. Ενώ τα ζυμαρικά βράζουν, σε μια κατσαρόλα μεσαία , λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια-χαμηλή φωτιά. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει και μαγειρέψτε για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να βράσει. Ανακατέψτε σταδιακά το γάλα, έως ότου το μείγμα είναι λείο. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και σκόνη σκόρδου, εάν χρησιμοποιούνται και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να βράσει η σάλτσα και αρχίζει να πήζει.
4. Σβήστε τη φωτιά και ανακατέψτε τα τυριά. Προσθέτουμε τα στραγγισμένα ζυμαρικά στη
σάλτσα και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν.
5. Σε ένα μικρό μπολ συνδυάστε φρυγανιά με 1 κουταλιά της σούπας λιωμένο
βούτυρο. Αδειάστε τα μακαρόνια σε ένα ταψι και απλώστε το μειγμα της φρυγανιάς
πάνω από τα μακαρόνια.
6. Ψήνουμε ακάλυπτα για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να βράσουν.
7. Σερβίρετε αμέσως.

Subscribe to recipe’s youtube channel here

Προηγούμενο άρθροΤούρτα Κωκ , με αφράτο παντεσπάνι, πλούσια κρέμα και γλάσο σοκολάτας
Επόμενο άρθροΜακαρονόπιτα Ηπείρου