Μακαρόνια στο φούρνο με Μελιτζάνα και μοτσαρέλα

Υλικά:

500 γρ μακαρόνια
500 γρ μελιτζάνες
400 γρ μοσχαρίσιο κιμά
400 gr βουβαλίσια μοτσαρέλα
1,5 κουτί σάλτσα ντομάτας
200 ml κρέμα γάλακτος
150 γρ τυρί παρμεζάνα
μισό ποτήρι κόκκινο κρασί
σκόρδο
κρεμμύδι
καρότα
σέλινο
αλάτι
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Φρυγανιά για γεύση

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα με τον κιμά, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλινο, το κρασί, τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι, λάδι και πιπέρι.
Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες σε μπαστουνάκια και μετά τις περιχύνουμε με το σκόρδο και το αλάτι.
Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα μακαρόνια μέχρι να βράσουν αλ τεντε (ψήσιμο 2 λεπτά).
Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε κύβους.

Ανακατεύουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα και τις μελιτζάνες και την κρέμα,
Αλείφουμε ένα ταψί με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά, μετά κάνουμε την πρώτη στρώση μακαρόνια και πασπαλίζουμε με μοτσαρέλα και παρμεζάνα, στη συνέχεια κάνουμε τη δεύτερη στρώση με μακαρόνια και πασπαλίζουμε με
μοτσαρέλα και παρμεζάνα, μετά πασπαλίζουμε με σάλτσα παρμεζάνας και τριμμένη φρυγανιά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° _ 220° x 30 λεπτά.

Το αποτέλεσμα πρέπει να είναι τραγανό.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΧωρίς αλεύρι! Χωρίς φούρνο….Γλυκό κρέμας με σιμιγδάλι και σοκολάτας γάλακτος
Επόμενο άρθροΠατατοκεφτέδες…Είναι πολύ νόστιμοι! Και μαγειρεύονται αρκετά γρήγορα