Συστατικά

450gr σπαγγέτι 
8 αυγά
¼ γάλα φλιτζάνι
1 ½ κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
¾ φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη 
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 κουταλιά ελαιόλαδο

Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 185 ° C και τοποθετήστε τη σχάρα του φούρνου στο κέντρο του .
Βράστε 1 κατσαρόλα με νερό. Προσθέστε 1 κουταλιά αλάτι και 1 κιλό σπαγγέτι. Ανακατέψτε περιστασιακά για να αποφύγετε την μαζοποίηση των ζυμαρικών.
Δεδομένου ότι τα ζυμαρικά πρόκειται να ψηθούν, μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας αλλά λίγα λεπτά λιγότερο. Με άλλα λόγια, πολύ al dente. Όταν τελειώσετε, αποστραγγίστε το ζυμαρικό και αφήστε το να κρυώσει ελαφρά.
Ενώ τα ζυμαρικό μαγειρεύονται, ας προετοιμάσουμε τα υπόλοιπα συστατικά για αυτή την πίτα ζυμαρικών.

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί τα αυγά, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι.
Ανακατεύετε το ¾ φλιτζάνι τριμμένο τυρί .


Προσθέστε τα μαγειρεμένα και ελαφρώς κρύα μακαρόνια στο μείγμα των αυγών και συνδυάστε τα σωστά.
Ζεστάνετε ένα τηγάνι ή ένα ταψάκι σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε το βούτυρο και το ελαιόλαδο.
Προσθέστε το μείγμα σπαγγέτι και πιέστε απαλά. Μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά έως ότου αρχίσει να ψήνετε το κάτω μέρος. Μην ανακατεύετε.


Μεταφέρετε το τηγάνι (ή το ταψάκι) στο φούρνο και μαγειρέψτε περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το μείγμα αυγών.
Αφήστε να κρυώσει λίγα λεπτά πριν τα βάλτε σε μία πιατέλα.
Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό.
Κόψτε τα σε μερίδες και σερβίρετε με την αγαπημένη σας σαλάτα.

www.shelovesbiscotti.com

Προηγούμενο άρθροΕνα μοναδικό τιπ για να εξαφανίσετε τα λίπη από το φούρνο ενω κοιμάστε!Φωτογραφίες βήμα βήμα!
Επόμενο άρθροΝηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού, τρυφερά και νόστιμα