Μακαρόνια φούρνου με ζαμπόν

Ένα νόστιμο, εύκολο γιουβέτσι μακαρονιών με τραγανή κρούστα απίστευτα γευστικό! «Αμαρτωλά» Μακαρόνια φούρνου με ζαμπόν και τυρί στο φούρνο σε 3 βήματα. Φτιάξτε το πιο νόστιμο και λαχταριστό γεύμα χωρίς να κουραστείτε καθόλου

Υλικά

Ζυμαρικά 300 γρ,
100 γρ. μαγειρεμένο ζαμπόν
1 μεγάλη ντομάτα,
2-3 κλαδάκια βασιλικού,
100 γρ τυρί κίτρινο
2 αυγά
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος,
1/2 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο.

Προετοιμασία:

Κόψτε τη ντομάτα σε κύβους, κόψτε το ζαμπόν σε λωρίδες, ψιλοκόψτε τα μυρωδικά.
Βράζετε τα ζυμαρικά και τα ανακατεύετε με το βασιλικό, τη ντομάτα και το ζαμπόν. Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί.
Ανακατέψτε το τριμμένο τυρί, τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και το γάλα και χτυπήστε απαλά με ένα σύρμα. Αλατίστε ελαφρά.
Περιχύστε τη σάλτσα πάνω από τα ζυμαρικά. Απλώστε από πάνω μικρά κομμάτια βούτυρο.
Ψήστε για περίπου 30 λεπτά στους 200°C.
Σερβίρετε ζεστά με οποιαδήποτε σάλτσα.

Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗgardedis.lv
Προηγούμενο άρθροΤάρτα Μούρου
Επόμενο άρθροΣτριφτόπιτα