Ριζότο σαφράν με παρμεζάνα και ανάμεικτα μανιτάρια

Συστατικά

500 γραμμάρια μανιτάρια Champignon
320 γρ ρύζι
1 λίτρο ζωμό
3 φακελάκια σαφράν
3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
1 κρεμμύδι
1 ποτήρι λευκό κρασί
20-25 gr βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Πιπέρι όσο χρειάζεται.
Αλάτι για γεύση.

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες στο λάδι, προσθέτουμε τα κατεψυγμένα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να φουσκώσει ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.

Μετά από 5 λεπτά ψησίματος προσθέτουμε το ρύζι, το καβουρδίζουμε και μετά προσθέτουμε το κρασί συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Μόλις εξατμιστεί το κρασί, προσθέστε μια κουτάλα ζωμό που βράζει και συνεχίστε να ανακατεύετε, προσθέτοντας το ζωμό καθώς το ριζότο τείνει να στεγνώσει. Μαγειρέψτε έτσι για 18 λεπτά. Στο μεταξύ, διαλύουμε το σαφράν σε μια κουτάλα ζωμό και το προσθέτουμε στο ρύζι λίγα λεπτά μετά το τέλος του μαγειρέματος.

Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και την τριμμένη παρμεζάνα, ανακατεύουμε ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα και αφήνουμε το ριζότο να ξεκουραστεί για 2 λεπτά σκεπασμένο.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚουλουράκια με μέλι και κανέλα
Επόμενο άρθροΧταπόδι μπεκρής μεζές