Μακαρόνια φούρνου με κιμά 

Αγαπητοί λάτρεις των ζυμαρικών που αναζητούν μια συνταγή για ζυμαρικά φούρνου με κιμά. Αυτά τα Μακαρόνια φούρνου με κιμά θα φέρουν τα όνειρά σας στο πιάτο σας!

Υλικά

800 Γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος 1/3 Φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 Μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 Καρότο τριμμένο
2 Σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φρέσκια ντομάτα Κομμένη σε κυβάκια 1 Κούπα χυμό ντομάτας
1/3 Φλυτζάνι κονιάκ
1/2 Κουταλάκι ζάχαρη
1 Ξυλάκι κανέλλα
1 Φίλο Δάφνης
Αλάτι και φρεσκοκομμένο πιπέρι και μοτσαρέλα cheese

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει σοτάρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι και το σκόρδο, Το σβήνουμε με το κονιάκ προσθέτουμε την Ντομάτα και το χυμό ντομάτας και όλα τα υπόλοιπα υλικά, Και δύο κούπες νερό. Μαγειρεύουμε στην χύτρα για 45 λεπτά.
Έχουμε βράσει και τα μακαρόνια μας για 15 λεπτά. Μπορούμε να βάλουμε ότι μακαρόνια θέλουμε Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε μέσα στον κιμά, Τα ανακατεύουμε καλά και τα στρώνουμε σε ένα ταψί η πυρέξ. Προσθέτουμε και την μοτσαρέλα cheese.

Τα βάζουμε στο φούρνο για 30 λεπτά Ωσότου λιώσουν τα τυριά. Μπορούμε να τα φάμε και πριν τα βάλουμε στο φούρνο Χωρίς τυρί.
Εύχομαι σε όλη την ομάδα να έχετε μία πολύ όμορφη μέρα!!

Η Συνταγή είναι της Marianthi Kalogiros

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες!
Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μακαρόνια Φούρνου με μοτσαρέλλα

Μακαρόνια Φούρνου με μοτσαρέλλα

Συστατικά:

400 γρ πένες ολικής αλέσεως
150 γρ μοτσαρέλα
120 γρ μαγειρεμένο ζαμπόν σε κύβους
1 μικρό κρεμμύδι
1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουτί ντομάτες καθαρισμένες
100 γρ τριμμένη παρμεζάνα

Παρασκευή:

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το αφήνουμε να ροδίσει.
Προσθέστε τις ξεφλουδισμένες ντομάτες που έχετε θρυμματίσει προηγουμένως με ένα πιρούνι, αλατίστε και μαγειρέψτε για περίπου 15 λεπτά για να μειωθεί η σάλτσα.
Κόβουμε τη μοτσαρέλα και το μαγειρεμένο ζαμπόν.
Βάζουμε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό στη φωτιά, μόλις πάρει βράση βράζουμε τα ζυμαρικά al dente.

Μόλις είναι έτοιμα τα ζυμαρικά, τα αλατοπιπερώνουμε με τη σάλτσα και την παρμεζάνα, αφήνοντας λίγο στη μία πλευρά να πασπαλίσει η επιφάνεια και να ανακατευτεί καλά.
Προσθέστε το ζαμπόν σε κύβους και ανακατέψτε.
Αλείφουμε ένα πυρίμαχο σκεύος με ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τα καρυκευμένα ζυμαρικά και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και μοτσαρέλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα και να ροδίσει η επιφάνεια.

Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ: mindcucinaegusto

 

Προηγούμενο άρθροΓλυκάκι του κουταλιού Βερύκοκο
Επόμενο άρθροΓιαουρτογλυκό με μπισκότα σε 5′ έτοιμο