Μακαρόνια σέλινο με μπέικον και πιπεριές

Εύκολα και γρήγορα κλασικά Μακαρόνια φούρνου με μπέικον και πιπεριές, πεντανόστιμα και πάντα σε βγάζουν από τη δύσκολη θέση “τι να φτιάξω τώρα;”. Πιπεριές, μπέικον και τυριά είναι συνδυασμός που δε χάνει ποτέ!

Υλικά

500 γρ.μακαρόνια σέλινο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.γ ζάχαρη
1 σκελίδα σκόρδο
2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
200 γρ.μπέικον
200 γρ.τυρί Philadelphia
200 γρ.τυρί μοτσαρέλλα
200 γρ.τυρί Gouda
1 κύβο ζωμό κότας
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό.Τα σουρώνουμε και τ αδειάζουμε σ ένα μέτριο πυρέξ η ταψί το οποίο έχουμε λίγο λαδώσει.
Βάζουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε λίγο λάδι.Μόλις ζεσταθεί βάζουμε το κρεμμύδι, και το σοτάρουμε λίγο μέχρι να γυαλίσει.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη.Ανακατεύουμε να διαλυθεί και ρίχνουμε το μπέικον και το σκόρδο κομμένα κομματάκια.Σωτάρουμε 2-3 λεπτά.
Ρίχνουμε και τις πιπεριές.Σωτάρουμε μέχρι να μαραθούν και αφαιρούμε απ την φωτιά.
Διαλύουμε τον ζωμό κότας σε 1 1/2 ποτήρι ζεστό νερό.Ρίχνουμε τον ζωμό σ ένα μπολ και βάζουμε το τυρί κρέμα το οποίο μ ένα πιρούνι το διαλύουμε καλά.

Ρίχνουμε πάνω στα μακαρόνια το περιεχόμενο του τηγανιού και ανακατεύουμε να πάει παντού.
Περιχύνουμε το μείγμα του τυριού.Ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τα τριμμένα τυριά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για 15 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει ελαφρώς.

Καλή επιτυχία!!!

Μακαρόνια φούρνου με μπέικον και πιπεριές

Η συνταγή Μακαρόνια σέλινο με μπέικον και πιπεριές είναι της  Rallou Psaradelli 

Προηγούμενο άρθροTα πιο νόστιμα τυρομπουρέκια με αυγά και τυρί
Επόμενο άρθροΑιγαιοπελαγίτικη Απόλαυση: Σαγανάκι Γραβιέρας Νάξου