Μαλακά μπισκότα Λεμονιού

Συστατικά:

100 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
160 γρ ζάχαρη
2 αυγα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
30 γρ χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα λεμονιού
ξύσμα από 2 λεμόνια
300 γρ αλεύρι για κέικ
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
100 γρ ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ μαλακώστε το βούτυρο. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και κάνουμε μια πάστα. Προσθέστε τα αυγά, τη βανίλια και το εκχύλισμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι για κέικ, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε στο μπολ και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέστε κίτρινο τζελ χρώμα τροφίμων αν θέλετε. Σκεπάζουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Κάνουμε μέτριες μπάλες με τη ζύμη και τις βουτάμε σε ζάχαρη άχνη.
Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C για 10-11 λεπτά.
Τα μαλακά μπισκοτά λεμονιου σας είναι έτοιμα!!!

Καλή Απόλαυση!

Δείτε εδώ περισσότερες ωραίες συνταγές

 

Προηγούμενο άρθροΕίναι τα πιο αφράτα κριτσίνια ζύμης…θα τα φτιάχνετε συνέχεια
Επόμενο άρθροΜελόπιτα