Μαλακά Ψωμάκια

Υλικά

Αλεύρι 3,5 κουταλιές της σούπας.
Kefir 250 ml.
Φυτικό λάδι 1/4 κουταλιές της σούπας.
Βούτυρο μαλακό 100 γρ.
Σκόνη ψησίματος για ζύμη 10 γρ. στη ζύμη, 2 γρ. στο γέμισμα.
Μαλακό τυρί 200 γρ.
Αυγό 1 τεμ.
Σουσάμι για γεύση.

Εκτέλεση

Ανακατέψτε σε μια μπασίνα το κεφίρ, με το λιωμενο βούτυρο, με τα προσθέστε το αλεύρι αναμεμιγμένο με μπέικιν πάουντερ και ζυμώστε καλα. Σκεπάστε την ζύμη με μια πετσέτα και αφήστε το στην άκρη.
Τρίψτε το τυρί.
Διαχωρίστε το ασπράδι από τον κρόκο.
Προσθέστε το ασπράδι στο τυρί, προσθέστε 2 g. μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
Χωρίστε τη ζύμη σε 12 κομμάτια. Ανοίξτε το καθένα σε μια επίπεδη ζύμη.
Βάλτε τη γέμιση τυριού στη μέση κάθε επίπεδης ζύμης
Κλεισατε τα ψωμάκια, τοποθετήστε τη ραφή προς τα κάτω σε ένα ταψί.
Βουρτσίστε με κρόκο, πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 190C.

Καλη Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚολοκυθάκια με αλεύρι αμυγδάλου και σκόρδο
Επόμενο άρθροΤσουρέκια με Αξεπέραστη Γεύση και Πλούσια Υφή: Πώς να τα Πλέξετε σαν Ζαχαροπλάστης