Μαλακά ψωμάκια τυριού με μέλι

Υλικά

3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι μαγιά στιγμής
2 κουταλιές μπέικιν πάουντερ
5 κουταλιές της σούπας γάλα σε σκόνη
2 κουταλιές λευκή ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας φυτικό έλαιο
2 αυγά (ξέχασα να καταγράψω τα αυγά στο βίντεο)
1 ½ φλιτζάνι ζεστό νερό

Γέμιση:
Τυρί κρέμα ή οποιοδήποτε τυρί έχετε

Εκτέλεση

Προσθέστε όλα τα ξηρά συστατικά που γραφονται παραπάνω σε ένα μπολ ενός μιξερ βασης και προσθέστε σταδιακά το νερό και ανακατέψτε σε χαμηλη ταχυτητα με το εξαρτημα του γαντζου, ρίξτε και τα αυγά και ζυμώστε 5-7 λεπτά μέχρι να πάρουμε μια ζύμη μαλακή και να μην κολλάει. Σκεπάζουμε και την αφήνουμε 1 ώρα να διπλασιαστεί σε μέγεθος
Κόβουμε το τυρί σε μικρά κυβάκια (εγω τα εκοψα σε 12)
Λαδώστε ελαφρώς τα χέρια σας για να δουλέψετε την ζύμη ευκολα.

Παρτε ένα μικρο κομμάται ζυμης στ μεγεθος ενος καρυδιού ανοιξτε το και τυλίξτε μεσα ενα κομματακι τυριού καντε το μπαλάκι και βάλτε το σε λαδωμένο ταψακι . Γεμιστε το ταψάκι σας με μπαλάκια ζύμης.
Σκεπαζουμε το ταψάκι και το αφήνουμε 5-10 λεπτα να φουσκώσει. Μετα αλείφουμε όλα τα ψωμάκια μ ενα κρόκο αυγου σε μειγμα σε λίγο γάλα ή νερό

Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 20 λεπτά
Βγάζουμε απο το φούρνο και τα πασπαλίζουμε με μελι

Καλη Απόλαυση

 

Προηγούμενο άρθροΚουλούρια με μαγιά μπύρας
Επόμενο άρθροΓίδα Βραστή