Μαμαδίστικο Γλυκό Ψυγείου Λεμονιού

Η Συνταγή είναι του Chef Stratos Petrou

Υλικά

1 1/2 Πακέτο Μπισκότα Πτι-Μπερ
200 γρ Γάλα πλήρες
1 βανίλια

Για την Κρέμα Γιαουρτιού
800 γρ Γιαούρτι Στραγγιστό 10%
220 γρ Κρέμα γάλακτος 35 %
200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
2 βανίλιες
Ξύσμα απο ένα Λεμόνι
11 γρ Ζελατίνη σε Φύλλα

1 Συσκευασία Ζελέ Λεμόνι (2 Φακελάκια)
Φράουλες για Διακόσμηση

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε τη δροσερή κρέμα γιαουρτιού για την συνταγή μας όπου σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη την κρέμα γάλακτος τις βανίλιες και το ξύσμα λεμονιού τα βάζουμε στη φωτιά σε μέτρια ένταση μέχρι να πάρει μία βράση
Ταυτόχρονα έχουμε βάλει σε ένα μπολ με κρύο νερό θα φύλλα ζελατινης να μαλακώσουν
Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ρίχνουμε το στραγγιστό γιαούρτι το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε
Μολις έχει πάρει βράση και έχει διαλυθεί η ζάχαρη κλείνουμε τη φωτιά στραγγίζουμε πολύ καλά τις ζελατίνες από το περιττό νερό τις ρίχνουμε στο μείγμα τα ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν
Αφού έχω διαλυθεί πολύ καλά οι ζελατίνες ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ το στραγγιστό γιαούρτι τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε μία βελούδινη κρέμα

Στο μπολ που έχουμε βάλει το γάλα για να βουτύξουμε τα μπισκότα προσθέτουμε μία βανίλια ανακατεύουμε να διαλυθεί και ξεκινάμε να φτιάξουμε την πρώτη στρώση βουτωντας τα μπισκότα μέσα στο γάλα 1-1 Αφού έχουμε κάνει την πρώτη στρώση με τα μπισκότα μας προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από την κρέμα γιαουρτιού και απλώνουμε ομοιόμορφα
Με τον ίδιο τρόπο κάνουμε την δεύτερη στρώση από τα μπισκότα μας βουντωντας τα μέσα στο γάλα
Αδειάζουμε και την υπόλοιπη κρέμα γιαουρτιού επάνω στα μπισκότα και απλώνουμε επίσης ομοιόμορφα
Εγώ έβαλα και τρίτη στρώση από τα μπισκότα γιατί μου αρέσει να είναι πιο μπισκοτένιο αλλά θα σας πρότεινα να φτιάξετε με δύο στρώσεις
Ξέχασα να σας αναφέρω ότι πριν ξεκινήσουν συνταγή έχω ετοιμάσει το ζελέ λεμόνι το οποίο θα χρησιμοποιήσω ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας διότι θέλω να είναι κρύο όταν Θα το ρίξω επάνω στην κρέμα

Για να το κάνω πιο δροσερό και πιο μυρωδάτο το γλυκό έχω πάρει φρέσκες φράουλες τις οποίες τις κόβω στη μέση και τις τοποθετώ επάνω στην κρέμα
Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για περίπου 15 λεπτά να σφίξει ελαφρώς η κρέμα για να ρίξουμε το ζελέ
Μετά τα 15 λεπτά έχει σφίξει ελαφρώς κρέμα και με μεγάλη προσοχή ριχνουμε το ζελε βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο μέχρι να παγώσει εντελώς
Ετοιμο παγωμένο το γλυκό μας έχει γίνει με ανοιξιάτικα χρώματα σαν πίνακας ζωγραφικής

Προηγούμενο άρθροΣυκώτι με καραμελωμένα κρεμμύδια…ότι πιο νόστιμο έχω φάει
Επόμενο άρθροΚέικ με γλασσο λεμονιου