Υλικά

1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά.
1 πακέτο ζυνμαρικά
350 γρ κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 Κουτί σάλτσα Ντομάτας
Πιπέρι
Ρίγανι
Πάπρικα
3 αυγά
250 γρ παρμεζάνα τριμμενη
110 γρ βούτυρο (επιπλέον 2 κομματάκια για το τελος)
2 φλυντζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
800 γρ πλήρες γάλα

Εκτέλεση
Βράζετε ζυμαρικά. (προσθέστε μια πρέζα αλατιού και λιγο ελαιόλαδο ενώ βράζετε ζυμαρικά βοηθάει να μην κολλήσουν μαζί). Επίσης προσθέστε λίγο λάδι αφού τα έχετε στραγγίξει.


Αφήστε στην άκρη (μπορείτε να προσθέσετε κεφαλογραβιέρα στα ζυμαρικά) ανακατέψτε όλα μαζί.

 

 

Μείγμα κρέατος:
Σοτάρετε το κρεμμύδι και προσθέστε τον κιμά ρίξτε την σάλτσα ντομάτας ,Πιπέρι, Ρίγανη και Πάπρικα και Αφήστε στην άκρη…

Όταν κρυώσει προσθέστε τα αυγά, την παρμεζάνα / κεφαλογραβιέρα (περίπου ένα φλιτζάνι)

Μπεσαμέλ:
Λιώστε το βούτυρο.

Προσθέστε αλεύρι (ανακατέψτε το για να διαλύσετε) και χτυπήστε να γίνει σαν κρέμα
Προσθέστε το γάλα (βλέπε φωτογραφία) ** Βάλτε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και το θερμαίνετε λίγο πριν το προσθέσετε στο τηγάνι με το διαλυμένο μείγμα βουτύρου / αλευριού.


Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να πήξει και να βράσει
Όταν τελειώσετε, προσθέστε τριμμένη παρμεζάνα και κεφαλογραβιέρα στη σάλτσα
Απλώστε τα μακαρόνια ως πρώτο στρώμα στο ταψί. Προσθέστε ένα στρώμα κιμά.

Προσθέστε το δεύτερο στρώμα ζυμαρικών …
Τέλος, Ρίξτε τη μπεσαμέλ.
Πασπαλίστε με επιλέον τυρί από πάνω … Τελειώστε με 2 κοματάκια βούτυρο

Βάλτε το ταψί στο φούρνο για ψήστε σε 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα.
Καλή Ορεξη

 

Pastitsio; (mom’s recipe)

Boil pasta; ( add pinch of salt and tad olive oil while boiling pasta; helps them not to stick together); add tad of oil after you drain them;
Set aside (you can add kefalograviera to the pasta ); mix it all.

Meat mixture:
One pound of beef;
Sauté onion
Add beef
Half jar of tomato sauce (sweet and tasty)
Pepper
Oregano
Paprika
Put aside…
When cools add 3 eggs; add Parmesan / kefalograviera (about a cup)

Béchamel:
Stick of butter, melt it.
Add 2 cups of flour (mix it to dissolve); whisk it smooth;

Add almost full quart of milk;(see photo)
**Put milk in pan and warm it slightly before you add it to pan with the dissolved butter/flour mixture;
Keep stirring till thickens and boils
When finished, add grated Parmesan and kefalograviera to the sauce

Spread macaroni as first layer to the pan;
Add meat layer; add second layer of pasta …
Lastly, Pour the bechamel ;
Sprinkle more cheese on top…
Finish with couple tabs of butter

Put pan in stove to bake at 350F for about an hour .

Good Apetite

 

Προηγούμενο άρθροΤα καλύτερα ρολάκια Κανέλας
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο στο φούρνο με ρύζι και λαχανικά