Μια παραδοσιακή, πεντανόστιμη συνταγή για super μαμαδίστικο φαγητό στο κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο!!

ΥΛΙΚΑ :
1 ½ κιλό αρνί
3 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
½ κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια
4 μαρούλια
1 φλιτζάνι ελαιόλαδα
½ ματσάκι άνηθος
3 λεμόνια
2 αυγά
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Πλένετε καλά το κρέας, το κόβετε σε μερίδες και το στραγγίζετε. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ροδίζετε ελαφρά το κρέας μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι, προσθέτετε ζεστό νερό και αφήνετε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα περίπου.
Καθαρίζετε τα μαρούλια, τα πλένετε πολύ καλά και τα κόβετε σε χοντρά κομμάτια. Ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.
Ρίχνετε στην κατσαρόλα τα μαρούλια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να βράσει το κρέας και να μείνει το φαγητό με το ζουμί του.
Στίβετε τα λεμόνια να τα έχετε έτοιμα.
Στη συνέχεια κατεβάζετε το φαγητό από τη φωτιά για να σταματήσει ο βρασμός και φτιάχνετε το αυγολέμονο.

Παίρνετε 2 κουτάλες ζουμί από το φαγητό και το μεταφέρετε σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ.
Βάζετε τα αυγά και το χυμό του λεμονιού στο μούλτι και χτυπάτε για 2 λεπτά συνεχώς.
Στη συνέχεια, μεταφέρετε σταδιακά το αυγολέμονο από το μούλτι στο μπολ χτυπώντας παράλληλα με αυγοδάρτη μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως τα δυο υλικά και να πήξει το ζουμί.
Μεταφέρετε τη σάλτσα στην κατσαρόλα με το φαγητό και κρατώντας την κατσαρόλα από τα χερούλια την γυρνάτε κυκλικά να πάει παντού. Την αφήνετε στο μάτι που έχετε κλείσει πριν. Έτσι το αυγολέμονο δεν κινδυνεύει να πάρει βράση και να «κόψει».
Καλή σας απόλαυση!!

Προηγούμενο άρθροΠως θα ξεφουσκώει η κοιλιά μέσα σε λίγες μέρες…μετά τις Γιορτές
Επόμενο άρθροΔίχρωμο Κέικ σαν «μαρμπρέ»