Μανιταρόπιτα

ΥΛΙΚΑ

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 1 αυγό  (μόνο τον κρόκο)
  • Μισό φλιτζ. τσαγιού βούτυρο
  • 400 γρ. μανιτάρια λευκά φρέσκα, κομμένα
  • 200 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο, κομμένα
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • ¼ κούπας λευκό κρασί
  • 6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • Μισό φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι, πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμάνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  • Βάζουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο  και το αφήνουμε να μαλακώσει.
  • Όταν μαλακώσει δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα μανιτάρια και το μπέικον, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και σβήνουμε με το κρασί.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και τον μαϊντανό. Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε την τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύουμε απαλά.
  • Στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας στη βάση του ταψιού, το οποίο έχουμε αλείψει με βούτυρο, αφήνοντας τις άκρες να περισσεύουν προς τα έξω. Αδειάζουμε το μείγμα και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Πιέζουμε ελαφρά ώστε να καλύψουμε την γέμιση.
  • Με ένα  μαχαίρι χαράσσουμε τη σφολιάτα και αλείφουμε την επιφάνεια με τον κρόκο. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΣπιτικός Τραχανάς Πολίτικος (ΤARHANA)
Επόμενο άρθροΚρεατόπιτα