Μανταλένες

Ποσότητα για 18 τεμάχια – 2 φόρμες για ματαλένες

Υλικά

120 γρ αλεύρι ’00
3 αυγά
100 γρ βούτυρο
100 γρ ζάχαρη
6 σταγόνες άρωμα πικραμύγδαλου
τριμμένη φλούδα από 1 λεμόνι (ξύσμα)
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι θυμαρίσιο
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι

Για Σοκολάτα
110 gr μαύρη ή γλυκόπικρη σοκολάτα, λιωμένη

Χοντροτριμμένους ξηρους καρπούς

Εκτέλεση

Σε μια μέτρια κατσαρόλα, λιώστε ελαφρά το βούτυρο. Αποσύρετε από τη φωτιά και αδειάζουμε αμέσως σε ένα μπολ και αφήνουμε να κρυώσει.
Προσθέστε τη ζάχαρη και τα αυγά στο μπολ του μίξερ με το εξάρτημα με το σύρμα. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ενωθούν καλά.
Προσθέστε στο μίξερ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το ξυσμα λεμονιου, το πικραμυγδαλο, την βανίλια, το μελι, αλάτι το κρύο βούτυρο και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μην ανακατεύετε υπερβολικά.
Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες ή όλη τη νύχτα.

Όταν κρυώσει, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Λιώστε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και χρησιμοποιήστε ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής για να καλύψετε τις φόρμες μανταλένες.
Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να τοποθετήσετε περίπου 1 1/2 κουταλιά της σούπας κουρκούτι σε κάθε φόρμα. Μην τις παραγεμίζετε.
Κάθε καλούπι πρέπει να γεμίσει περίπου τα 3/4. Τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο για 10 λεπτά.

Βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο και το βάζουμε απευθείας στο φούρνο για 8-10 λεπτά.
Όταν οι άκρες απο τις μαντλένες αρχίσουν να ροδίζουν αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο. Αφαιρέστε αμέσως τα μπισκότα από το ταψι
βαλοντας τες να κρυώσουν.

Για Σοκολάτα
Λιώστε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε ένα μπεν μαρι μέχρι να γίνει λεία και γυαλιστερή.
Εναλλακτικά, λιώστε σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερολέπτα.

Βουτάμε τις μανταλενες στην σοκολάτα και τις πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΜελιτζανόπιτα
Επόμενο άρθροΤα διάσημα ιταλικά μπισκότα San Gerano….πανεύκολα και πεντανόστιμα