Τρεις Καλύτερες Μαρινάδες για χοιρινό

Οι Μαρινάδες συνιστώνται κυρίως για χοιρινό κρέας που ψήνεται στο φούρνο ή στη σχάρα. Οι σεφ συνιστούν το μαρινάρισμα του χοιρινού κρέατος για να μαλακώσει το κρέας που πρόκειται να μαγειρευτεί και να μειωθεί κάπως η οσμή του.

1.Μαρινάδα για κεμπάπ με κρεμμύδια

Θα χρειαστείτε

100 ml φυτικό λάδι,
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι,
μια πρέζα μαύρο πιπέρι,
1 κιλό κρεμμύδια.

Προετοιμασία:

Αυτό είναι αρκετό για 2 κιλά χοιρινού κρέατος – η αναλογία κρέατος προς κρεμμύδια πρέπει να είναι 2:1.
Κόψτε το κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες και ζυμώστε το καλά ώστε να δώσουν το ζουμί τους.
Προσθέστε αλάτι και πιπέρι, ρίξτε λάδι, ανακατέψτε και περιχύστε το κεμπάπ με τη μαρινάδα για τουλάχιστον 4-5 ώρες.

2. Μαρινάδα για χοιρινό κεμπάπ με ξύδι

Θα χρειαστείτε:

1 κιλό κρεμμύδια,
1,5 λίτρο νερό,
3 κουταλιές της σούπας ξύδι,
2 κουταλιές της σούπας αλάτι,
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι.

Προετοιμασία

Κόψτε τα κρεμμύδια σε μεγάλες ροδέλες και βάλτε τα σε μια κατσαρόλα ή ένα μπολ σε στρώσεις με το κρέας.
Πιπερώνετε, ανακατεύετε το νερό, το ξύδι, το αλάτι, τη ζάχαρη και το πιπέρι και περιχύνετε με τη μαρινάδα το κεμπάπ.
Αυτό είναι αρκετό για 2 κιλά χοιρινό κρέας και θα μείνει όλη τη νύχτα κάτω από ένα καπάκι στο ψυγείο.

3. Μαρινάδα για κεμπάπ με μαγιονέζα

Θα χρειαστείτε:
100 γρ. μαγιονέζα,
100 γρ. μουστάρδα,
3 κρεμμύδια,
αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση.

Προετοιμασία:

Κόβετε σε φέτες, αλατοπιπερώνετε 1 κιλό χοιρινό κρέας. Ανακατέψτε τη μαγιονέζα με τη μουστάρδα (η μουστάρδα Dijon είναι η καλύτερη)
και τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Τοποθετήστε το κρέας στη μαρινάδα, ανακατέψτε και αφήστε το κάτω από το καπάκι για 5 ώρες.

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Χοιρινο Κρασάτο με πατάτες

Χοιρινο Κρασάτο με πατάτες

Ένα πιάτο πολύ νόστιμο αλλά και εύκολο. Δοκιμάστε το!!

Υλικά :

1.200 γρ. χοιρινό κομμένο σε μερίδες
1 κιλό πατάτες
1 φλιτζάνι λάδι
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκ. σκόρδο
μία κούπα κρασί λευκό
2 κουταλάκια μουστάρδα
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά
σπορέλαιο για τηγάνισμα
ρίγανη ξερή
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Αρχικά κόβουμε το χοιρινό σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε σε ένα μπολ.
Κόβουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα βάζουμε στο ίδιο μπολ με το χοιρινό.
Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά και μεταφέρουμε το χοιρινό.
Σοτάρουμε για 5 – 6 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το χοιρινό από όλες τις πλευρές.
Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε λίγα λεπτά να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε δυο φλιτζάνια νερό, όπου έχουμε διαλύσει την μουστάρδα,
προσθέτουμε την κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη, τη ρίγανη και σκεπάζουμε την
κατσαρόλα, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μείνει με την
σάλτσα του.
Πέντε λεπτά πριν κλείσουμε το μάτι, προσθέτουμε τις ήδη τηγανισμένες πατάτες
ανακινώντας την κατσαρόλα.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το σπορέλαιο στη φωτιά.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Τις βάζουμε στο καυτό
λάδι και τις τηγανίζουμε. Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το λάδι
και τις βάζουμε στη κατσαρόλα.

Καλή επιτυχία

Η Συνταγή είναι της Γιωτας Αναστασοπούλου

 

Προηγούμενο άρθροΤηγανίτες μήλου από το τετράδιο της Γιαγιάς
Επόμενο άρθροΣαλάμι-Κορμός σοκολάτας