Χοιρινά παϊδάκια με πατάτες

Αυτή η συνταγή είναι πραγματικά γρήγορη και εύκολη αλλά πάνω από όλα έχει μια αξιοζήλευτη γεύση. Με μια γρήγορη μαρινάδα σε μπύρα θα έχετε ένα μαλακό και νόστιμο κρέας. Για το γούστο μου, οι πατάτες είναι ο καλύτερος συνδυασμός. Δοκιμάστε το 

Συστατικά

1 κιλό παϊδάκια
1 κλωνάρι δεντρολίβανο
Φασκόμηλο 3 φύλλα
Δάφνη 2 φύλλα
αλάτι για γεύση
πιπέρι για γεύση
1 ντοματα ψιλοκομένη 
400 ml μπύρα
Πατάτες για γεύση

Παρασκευή

1. Καθαρίστε τα καλά από τυχόν υπερβολικό λίπος στην επιφάνεια των νευρώσεων.
2. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες και τις αφήνουμε στην άκρη για λίγο.
3. Σε ένα μπολ βάζουμε τα παϊδάκια να μαριναριστούν με ένα δυο ποτήρια μπύρα και ένα κλωνάρι δεντρολίβανο και λίγα φύλλα δάφνης και φασκόμηλο. Αφήστε τα πάντα να ξεκουραστούν για τουλάχιστον μισή ώρα.
4. Ζεματίζουμε τις πατάτες για 5/7 λεπτά για να ψηθούν πιο γρήγορα και να μην κινδυνεύουν να μείνουν ωμές όταν τις προσθέτουμε στο ταψί με τα παϊδάκια. Στραγγίζουμε τις πατατες και αφήνουμε στην άκρη.

6. Προσθέστε τις πατάτες, προσπαθώντας να μην τις επικαλύψετε και την ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε.
5. Μέσα στο ταψί, προσθέστε τα χοιρινά παϊδάκια σας, αλατοπιπερώστε. Βάζουμε στο φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 200° για 15 λεπτά.
7. Προσθέτουμε την μπύρα και τα ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 15/20 λεπτά. Για καλοψημένα παϊδάκια και πατάτες φούρνου θα χρειαστεί να προσαρμόσετε τους χρόνους ψησίματος ανάλογα με το μέγεθος των ίδιων των παϊδάκια και το ψήσιμο του φούρνου σας. Όπως λέω πάντα, κάθε φούρνος έχει τους δικούς του χρόνους.

 

Απολαύστε το γεύμα σας

Προηγούμενο άρθροΜακαρονάδα με φρέσκια σάλτσα και ρίγανη
Επόμενο άρθροΚέικ με μπισκότα με Σοκολάτα και Μπανάνα με υπέροχη κρέμα