ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 κιλό  χοιρινό κρέας χωρίς κόκαλα από τον αυχένα ή τον ώμο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
2 φλιτζάνια κόκκινο ξηρό κρασί
2 κουταλιές σπόρων κόλιανδρο, λιωμένο
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 φύλλα δάφνης
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
½ φλιτζάνι νερό
1 κουταλάκι αλάτι
Μανιτάρια 300 γραμμάρια , κομμένα σε φέτες (προαιρετικά)
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

ΟΔΗΓΙΕΣ
Μαρινάρετε το κρέας με το κρασί, το πιπέρι, το κύμινο και τα φύλλα δάφνης και αφήστε τα για μια νύχτα ή τουλάχιστον τρεις ώρες πριν το μαγείρεμα. Στραγγίστε και διατηρήστε τη μαρινάδα.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας και στις δύο πλευρές. Προσθέτουμε τη μαρινάδα, ανακατεύουμε για λίγα λεπτά και προσθέτουμε το νερό και το αλάτι. Πετάξτε τα φύλλα δάφνης δέκα λεπτά μετά το μαγείρεμα.
Σκεπάζετε  με το καπάκι. Αφήστε το να παρεί βράση και στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για περίπου 1 ώρα 15 λεπτά ή έως ότου το κρέας είναι τρυφερό, προσθέτοντας περισσότερο νερό, εάν είναι απαραίτητο.
Εν τω μεταξύ, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια για 3-4 λεπτά, αλατοπιπερώνετε και βάλτε τα στην άκρη. Όταν το κρέας μαγειρεύεται, ανακατέψτε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε για 2 ακόμη λεπτά.

Η συσνταγή είναι έμπνευση από ΠΗΓΗ

 

Προηγούμενο άρθροΠλαστός φρεσκοψημμένη πεντανόστιμη παραδοσιακή πίτα
Επόμενο άρθροΜπάμιες με λιαστές ντομάτες